Реклама / Ads
62| 10021 |07.06.2014 ПОЛИТИКА

Кадиев предрече погром в БСП

.
Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев Източник: Булфото
Аз нищо не очаквам от анализа, който предстои във вторник. Ние го правим за пореден път, констатираме едни и същи неща, и нищо не се променя. Ние сме дисциплинирана партия и направихме експертен кабинет. В управлението сложихме хора, които нямат нищо общо с БСП. Това са част от нещата, които никога повече не трябва да се случват.
 

Това коментира депутатът от БСП Георги Кадиев в сутрешния блок на БНТ. Няма смисъл от такъв анализ, защото той няма да има адресант. Някой ще ми направи ли анализ например защо предложихме Делян Пеевски за председател на ДАНС? В момента е момент на спасяване на цялата партия. Ще има наказателен вот от нашите собствени избиратели, те искат промяна в БСП и ако не се случи такава, ще получим по-нисък резултат и от изборите през 2009 г., прогнозира Кадиев.

10 избора, 10 еднакви предложения. Трябва ни кауза, как България ще изглежда следващите 10 г. Не може да бъде кауза „Като гласуваш за АБВ, гласуваш за ГЕРБ”. Що за глупости, защо трябва да се занимаваме с АБВ, ядоса се Кадиев.

В случая сме си виновни само ние, каза депутатът в коментар дали ситуацията в Украйна е повлияла на ниския резултат от евровота. Нито БСП, нито България могат да си позволят да вземат или не проруска страна. Малки държави като нашата трябва да са мост между различни политики, смята депутатът.

Имаме голяма кауза – Южен поток. България трябва да защити позицията си за Южен поток, защото този проект има значение за България.

Хората в БСП са свикнали да си траят, да гласуват, въпреки че са против. Има запушване в партията. Ако това не се промени във вторник, това е катaстрофа за партията и ще имаме 35 депутати в следващия парламент, отново повтори Кадиев.
Няма един ден, в който да сме започнали работа в 9 часа. Винаги почваме от второ гласуване, и чакаме някой да се появи. Никъде в Европа няма такова нещо опозиционната партия да стои в коридора и да твърди, че управляващото мнозинство трябва да осигури кворума.

Нямаме пари за Спешна помощ, а пак предстои да даваме 50 млн. лв. за нови избори. Аз съм против да се правят избори през 6 месеца, но явно такива са нужни, коментира Кадиев.

Колкото по-бързо избори, толкова по-добре. Тук имаме единомислие със Станишев. Обаче отидем ли на избори със същото ръководство, предстои погром, тук имаме разминаване на мненията. Цялото Изпълнително бюро на БСП трябва да подаде оставка. Избираме няколко временно управляващи партията, които да подготвят конгрес, на който да изберем ново ръководство на партията, посочи нужните стъпки Георги Кадиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6262 |29.10.2013 Кадиев: Грешката за мораториума е в ръководството на ПГ на БСП . 9| 6093 |15.10.2013 Кадиев: 10% за администрацията са приемливи . 24| 6502 |12.08.2013 Кадиев: Или актуализацията ще мине, или продължаваме напред . 57| 11927 |19.06.2013 Разкритие: Кадиев - човек на "Мултигруп"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads