Реклама / Ads
14| 6091 |27.08.2015 ПОЛИТИКА

Кадиев: За сърцето на Борисов се борят Пеевски и Цветанов

.
Цветанов и Пеевски
За сърцето на Бойко Борисов се борят Делян Пеевски и Цветан Цветанов. И това е истинската битка там. И ми се струва, че Делян Пеевски надделява. Това коментира в ефира на БНР Георги Кадиев от БСП.
 
По думите му истинската управляваща коалиция в момента е ГЕРБ - ДПС.

Офшорни компании отново да могат да притежават медии, банки, застрахователни дружества, пенсионни фондове и компании, работещи в още над 20 области. Министерството на финансите предлага тази възможност с промени в Закона за офшорките. Георги Кадиев от "БСП лява България" коментира още, че предложението за тези промени датира може би отпреди година и е на депутата от ДПС Йордан Цонев.

В тези промени се коригират отделни елементи, за които България бе предупредена от Европейската комисия, че Закона за офшорките противоречи на определени европейски директиви, каза още той.

10 процента от капитала на банките, медиите, застрахователните и пенсионните дружества, публичните компании, футболните отбори, социологическите агенции и др. да могат да бъдат притежавани от дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим. С тях се разрешава още офшорни фирми да участват в търговско дружество с държавно и общинско участие, в публично-частни партньорства и да получават клас за инвеститор, посочи депутатът.

Проектът предлага едно отстъпление – от 1 януари 2016 година информацията кои са действителните собственици на офшорки няма да е публична, а ще е на разположение само на НАП, ДАНС, регулаторните и контролни органи.

Законът за офшорките, известен като Закона "Пеевски–Цонев" беше приет преди почти две години по времето на кабинета "Орешарски".

Законът беше безсмислен в самото си начало и си остана безсмислен. Такъв закон няма в нито една друга европейска държава. Аз така и не разбрах смисъла за неговото създаване, тъй като беше ясно, че няма да работи от самото начало, каза в "Преди всички" Георги Кадиев от "БСП лява България", категоричен е той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 107| 17891 |27.08.2015 Борисов: Бедни сме заради Столетницата- БСП . 14| 6346 |12.08.2015 Борисов забрани търговията с вода от аязмото в Плиска . 0| 5534 |29.07.2015 Вижте одобрените от "Борисов 2" бг-кандидати за европейския икономически комитет . 0| 5660 |24.07.2015 Борисов: Компромисът за Конституцията ми струва години живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads