Реклама / Ads
7| 5182 |15.10.2015 ПОЛИТИКА

Кадиев: Станишев помогна на ГЕРБ с кандидатурата на Пеевски

.
Георги Кадиев
Аз правя моята кампания през цялото време. По принцип, една кампания, ако трае по-малко от 3-4 месеца, е почти невъзможно да я направиш като хората, заяви по НТВ Георги Кадиев, кандидат за кмет на София от БСП. Кадиев се кандидатира за трети път за кметския пост, но казва, че е в политиката от десет години и следва съвета на баща си – „Когато ме бият, да се изправя и да продължа”.
 
По повод водената предизборна кампания, той отбеляза, че за първи път не забелязва да има активна политическа кампания преди изборите. „Ако някой помогна на ГЕРБ, това беше Станишев с кандидатурата на Делян Пеевски”, категоричен бе Кадиев.


„За мен обществените поръчки в Столична община до голяма степен са манипулирани. Защото виждам как зад гърба на Йорданка Фандъкова цари корупция и тя седи като завеса отпред. Добре, може би не е корумпирана, не съм чувал, но не съм чувал и да е спряла корупцията. Моята критика е към ГЕРБ. Фандъкова е хубава фасада, но това, което се случва зад фасадата, не е хубаво”, каза още Георги Кадиев и заяви, че Северната тангента за 250 млн лв. се изпълнява от фирма, свързваща се в медиите с Делян Пеевски. Същата фирма прави и плочките пред НДК.


„Досега срещу мен има около десетина дела”, добави той и припомни как преди време заради негови доклади са били спестени пари на общината и даде за пример как на фирма „Карат – С” са изплатени около 600 000 лв., при положение че е имало доклад на същата компания да се платят над 3 млн. лв.


„Ремонтират лошо и некачествено”, заключи Кадиев и припомни случая с пропадането на пътя за летището в ж.к. „Дружба”, а "сега това се случва и на бул. „Ал. Малинов”, коментира политикът.


На въпрос за работата на жена му, той заяви: „Съпругата ми е търговец на електричество, но тя не го продава на битови потребители. Купува го от АЕК, от ТЕЦ „Марица – 2”. Това е една съвсем нормална и лицензирана дейност. И всичко се следи, защото всичко минава по мрежата. Тази фирма е от 2008 г.”.


По повод ожесточеното отношение между Лавров и Борисов, коментарът бе: „Мисля, че темата се политизира излишно. Да твърдим, че това е изцяло руски проект, това не е вярно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5173 |03.10.2015 Станишев: БСП е единствената опозиция на 6-партийната коалиция . 11| 5695 |30.08.2015 Станишев: Европа е длъжница на младите . 14| 6088 |27.08.2015 Кадиев: За сърцето на Борисов се борят Пеевски и Цветанов . 9| 5600 |01.08.2015 Станишев: Европа е болна, БСП трябва да смени статуквото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads