Реклама / Ads
31| 6446 |08.04.2014 ПОЛИТИКА

Калфин: България е пасивна и незабележима

.
Ивайло Калфин Източник: Булфото
Има разлика между районите в Украйна, където има основно рускоговорящо население и руснаци. В районите, които искат автономия, са съсредоточени природните ресурси на Украйна. Трета световна война няма да се случи, но е много важно как Крим ще реагира на ситуацията. Аз не вярвам чужди войски да пресекат границата.
 

Това каза евродепутатът Ивайло Калфин пред бТВ. Действително украинските власти трябва да вземат мерки, за да не се откъсват повече територии от страната, подчерта той. Няма очаквания НАТО да защитава Украйна обаче, след като самата Украйна няма желание, тя е суверенна държава.

България би могла да пострада от задълбочаването на конфликта и нова Студена война. Нашето членство в НАТО според Калфин успокоява ситуацията на Балканите. Позицията на страната ни обаче е неясна и не разбирам с какъв мандат ще отиде министър-председателят ни в Брюксел. Това е показателно на какво ниво е парламентаризмът в страната ни. България трябва да има много ясна позиция, категоричен беше Калфин.

Министър-председателят Орешарски ще бъде обект на много силен натиск в Европа, за да каже позицията на България по украинската криза, смята евродепутатът.

Той коментира и външната политика на България. Визитата във Виетнам няма ясна цел. Смешно е, когато отидем в Китай и кажем България е врата за Европа, особено, когато стоките им са отдавна на този пазар. Когато искаш да отидеш някъде ти трябва да си фактор. Когато нещо зависи от теб, имаш идеи, хората зависят от теб, тогава те канят. Ние нямаме тези инициативи, които да ни направят интересни.

Няма западна държава, която да е посетил премиерът, защото не е интересен за никоя. Ние сме пасивни и незабележими, отбеляза Ивайло Калфин. Според него мълчанието на правителството за посещението на ген. секретар на НАТО в страната ни буди притеснение, коментира още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6689 |05.04.2014 Калфин: ЕРП-тата ще осъдят държавата . 28| 6792 |03.04.2014 Реформаторите: България трябва да стане основател на Европейския енергиен съюз . 117| 11752 |03.04.2014 Станишев: Когато Мартин Шулц стане президент на ЕК, България ще влезе в Шенген . 11| 8790 |29.03.2014 България в съавторство с ООН осъжда Русия за Крим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads