Реклама / Ads
35| 6342 |26.12.2013 ПОЛИТИКА

Калфин към британците: Българите работят много

.
Евродепутатът Ивайло Калфин Източник: Булфото
"Българите не са твърде много, те работят, те си плащат данъците, имат своя принос към британската социална система и това е проблем не за вас, а за България, защото ние бихме искали тези хора да са тук и да работят в своята страна".
 

Toва посочва в свое видео обръщение към британския народ евродепутатът Ивайло Калфин по повод имигрантска вълна от България. Видеото в канала на политика в You Tube e качено два дни преди падането на ограниченията на трудовия пазар във Великобритания.

Заплахите от страна на някои политически партии, главно националисти, са твърде далеч от реалността, казва още евродепутаът.

„Твърденията, че 29 милиона българи и румънци ще атакуват Великобритания са просто глупости. Не само защото сборът от населението на България и Румъния е по-малък, а и защото официалната статистика показва друго", казва Калфин.

От близо 600 безработни в Обединеното кралство само един е българин, а майчински взимат едва 148 българки, изтъква във видеото Калфин. Освен това български и румънски студенти внасят в хазната на Острова 30 милиона британски лири. Те са от такси за обучение и за издръжка.

Българите са във Великобритания, за да учат и да работят, а не да използват социалната система на страната, посочва още Калфин в своето видео обръщение.

"Когато създаваме страхове и когато британската националистическа партия отправя послания, заплашвайки хората във Великобритания с българските имигранти, трябва да сме наясно, че това е далеч от истинската реалност и фактите", посочва още българският евродепутат.

В началото на месеца той изпрати открито писмо на британския премиер Дейвид Камерън, с което протестира срещу националистическото говорене, чиято жертва са българските граждани във Великобритания.

Ето го и цялото видеообръщение на Ивайло Калфин в You Tube:

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6162 |09.12.2013 Калфин: ЕК няма да спре "Южен поток" . 11| 7329 |28.11.2013 Guardian: Българите се нуждаят не само от викове „Оставка!” . 13| 7206 |08.09.2013 Калфин: С двойни стандарти ЕНП не помага на ГЕРБ . 15| 7714 |02.01.2012 Българите - адекватни на маите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads