Реклама / Ads
16| 5844 |09.04.2015 ПОЛИТИКА

Р. Кънев: ДПС стреля срещу най-силния министър в кабинета

.
Радан Кънев
Очаквах, че срещу Петър (Москов - б.ред.) ще има вот на недоверие; стреля се срещу силните министри, така опозицията стои по-добре, заяви Радан Кънев от Реформаторския блок.
 
Кънев каза, че конкретни възражения от страна на ДПС срещу министър Москов всъщност нямало, ДПС дори му били горещи поддръжници, но правели това от политическа гледна точка. От реформаторска гледна точка пък нещата били ясни и дори позитивни.

Депутатите от ГЕРБ не са от най-активните по време на дебатите, те имат модел на по-пестиливо парламентарно поведение, това е добра тактика за най-голявата ПГ. Това е поредната депесарска интрига, ние сме се научили да се пазим от тях.

Развам се, че БСП ще се присъедини, нека да е ясно, че БСП и ДПС са заедно в опозиция и критикуват най-силния министър, този, който представи най-многото реформи, добави Кънев.

РБ е във властта с мисия и я изпълнява, обясни той и разказа, че вчера имал разговор с министър Танев, който му представил стратегията на МОН и бил силно впечатлен от нея - тя щяла да е основа за едно истинско развитие в образованието.

По отношение на реформата в правосъдието той добави, че при нея не ставало дума за Хр. Иванов или за РБ, а за общо усилие. Смелите идеи допреди 2 г. бяха приемани като пълна екзотика, поясни Кънев. ГЕРБ бяха силно резервирани, БСП против идеите, а сега има състезание кой да допринесе повече за  една много смела и важна мярка като разделянето на ВСС на две колегии, напр., каза той и добави, че постигнатият консенсус успокоявал обществото и самата система.

Българският главен прокурор е свръховластен; затова трябва да се променят правилата. Трябва по-малко централизация у един човек, а той не е библейски пророк, каза Кънев и уточни, че визира институцията на главния прокурор, а не конкретен човек.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5676 |30.03.2015 Кънев: Прокуратурата да провери Пеевски за фалита на КТБ . 20| 6440 |12.03.2015 Кънев: Модел КОЙ има, Борисов опростява нещата . 21| 6072 |12.02.2015 Р. Кънев: С "Червеи" гърмят МВР, ДАНС и СГС . 8| 6150 |04.02.2015 Кънев: Няма да се откажем от патриотите заради изнудвачите ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads