Реклама / Ads
11| 11360 |23.12.2016 ПОЛИТИКА

Кънев: ГЕРБ унижи Реформаторите, туловището Борисов ни раздели с Москов

.
Радан Кънев
Ръководството на Реформаторския блок се подложи на тежко унижение от ГЕРБ, след като взе мандата за съставяне на кабинет, разнася го една седмица и накрая нищо не стана. По този начин бяха унижени и десните избиратели, а това вече истински ме дразни. Това заяви пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев.
 
Според него решението на премиера в оставка Бойко Борисов да докара държавата до нови избори е "гавра с много хора". Той даде за пример малкия бизнес и администрацията, които винаги са засегнати при идването на нова власт.

Кънев уточни, че новият му политически проект се доближава много по ценности и платформа с този на бившия правосъден министър Христо Иванов. По думите му между двамата има подадена ръка за сътрудничество, но това ще стане едва след избора на ръководство на "Да, България".

"Гласоподавателите не се интересуват от това дали президентът Росен Плевнелиев е спазил конституцията, не се интересуват и от служебния кабинет, който ще бъде назначен на 22 януари. За тях е важно какво ще стане на редовните избори. Без съмнение ние ще влезем в следващото Народно събрание", каза още Радан Кънев.

По думите му, ако дясното иска да управлява страната, то тогава трябва да има широко обединение. Това обаче означавало да не се гледа на властта като самоцел.

"Ще дам пример с Петър Москов, който вече не е част от ДСБ. Не може да заявяваш, че ще се бориш за властта при новите избори, а през това време да преговаряш за управление при старата конфигурация", заяви Кънев.

Петър Москов вече не е част от ДСБ. С това въпросът приключва. В личен план ми е направил много добро и като лекар. Нашите политически пътища се разделиха. Те заобиколиха туловището на Борисов от двете страни, призна той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8821 |28.03.2024 "Защо Крокус, а не Кремъл!" От Санкт Петербург до Магадан полицията арестува хора заради атентата . 4| 10401 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 3030 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3485 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads