Реклама / Ads
17| 6306 |20.11.2014 ПОЛИТИКА

Кънев: Няма да изолираме българските турци от властта, но без посредник като ДПС

.
Радан Кънев
Целият публичен разговор хич не го взимам навътре, заяви по НТВ Радан Кънев от РБ. Той имал сериозен разговор с някои представители от ПФ, може би щели да се наложат още. Орхан Исмаилов е кандидат на РБ, а не на различни партии, квоти няма, поясни той. И добави, че Орхан имал изключителна визитка за тази позиция, със сериозен опит и образование в сферата на отбраната. Той е безпартиен, добави той.
 
За нас този ултиматум е много притеснителен, не виждаме друг грях освен името му. Няма протурски партии в РБ, но Орхан Исмаилов е безпартиен, подчерта Кънев. Той имал кратък разговор с Валери Симеонов.

РБ като политическа сила е дала гаранции, че изолирането на ДПС от властта не е изолация на българските турци от властта, това трябва да става без посредници, а името и вярата не бива да са спирачка, изреди Кънев.

Очевидно има нужда от по-сериозни разговори, продължи той. По повод постингите във Фейсбук на Исмаилов на турски, той коментира, че вероятно човекът общува с познати и роднини в Турция; той самият имал пък постинги на английски.

Минахме през толкова трудни неща, разговори, каза Кънев. Той предложи да не се обсъждат ултимативните ситуации. Задачата ни не е да предвиждаме докъде можем да отстъпим, а да отстояваме принципи, посочи той и каза, че има всички шансове политическите сили да се убедят взаимно в правотата си. В РБ натрупахме толкова много опит в огорчения, но за съжаление българската политика е такава, въпреки че ми се иска да е по-подредена, добави той.

Няма никакво бързане в РБ, а отговорност към избирателите през септември; хората очакват, защото са гласували за единна политическа формация, тя отговаря за най-важните сфери за качеството на живот на българина - за здравето, образованието, икономиката му, каза Кънев. Многократно показахме, че нещата може да стават и можем да стигаме до решения. Кой направи правителството, попита той и отговори - основно РБ. Ще успеем да стигнем и до конгрес, на който ще присъстват всички, увери Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5945 |19.11.2014 Вл. Каролев: Напускам, няма ли резултат при Лукарски . 1| 5184 |17.11.2014 Министър Вучков: МВР няма да се използва за политически реваншизъм . 12| 6166 |14.11.2014 Радан Кънев: Задкулисието е по-малко при смяна на властта . 8| 5541 |09.11.2014 Цветанов: ГЕРБ няма никакви срамни тайни по въпроса "Кой"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads