Реклама / Ads
15| 5944 |18.06.2015 ПОЛИТИКА

Кънев: Полицейски и здравен пункт във всяко гето

.
Радан Кънев
Цялата седмица разработваха темата за ромите с много широки консултации и стигнахме до решения, които работят, заяви по НТВ Радан Кънев от РБ. Проблемът е траен, инциденти ще има, трябва да ги предотвратяваме, а не да реагираме след това.
 
Полицейското присъствие трябва да е постоянно, с пунктове, с дежурства, с камери каза още той. И даде пример с общежитията за бежанци, които преди време се наблюдавали на този принцип, докато полицията не била оттеглена по времето на правителството на Орешарски.

Има прости, ясно и приложими решения, които се прилагат в последователност. Това е първото, защото там, където има страх от закона, нещата са различни. Не може да не присъства полицията.

После трябва да дойде здравният пункт; малък здравен пункт до полицейския.

Проблемът с мизерията и престъпността е абсолютно реален проблем; другото са политически фактори; има достатъчно данни за външни хора. Това е работа на службите, тя трябва да се върши дискретно, каза той. Мизерията в гетото се експлоатира, с това службите трябва да се борят.

Ако присъствието на властта беше радост за нас, трябва да благодарим на себе си, каза Кънев по повод думите на Борисов РБ да благодари на ДПС за участието във властта. Тежка отговорност носим, това не ни помага - да отговаряш за здравеопазване, образование, съдебна реформа не е леко. ГЕРБ имат възможност за търсене на алтернативно мнозинство в НС и го търсят по лоши поводи, но това не е въпрос към нас, обясни той.

Ако ДПС е това, което си закачва на ревера, трябва да се промени много, каза Кънев и добави, че харесва идеята на Местан за 240 мажоритарни кандидати в НС. Единственията вариант за това обаче е да има преференциални листи без праг на преференцията.

По повод т.нар. прокурорското гето той каза, че в момента не се вижда готовност за радикални промени. Първата и основна фаза е реформата на ВСС и изкореняването на съдебната номенклатура. Дълбока реформа на прокуратурата за момента иска само РБ и тя ще стане, когато нашите позиции бъдат приети от широк кръг депутати или избиратели, което ще промени тежесттта ни в НС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4897 |15.06.2015 Кънев: Полицията трябва да е в гетата . 19| 7621 |25.05.2015 Кънев: Стига вече щракане на белезници пред камерите . 25| 8493 |18.05.2015 Радан Кънев: Няма толкова нагла корупция като в здравеопазването . 41| 8174 |16.05.2015 Р. Кънев: Излизаме от управлението, ако не се спрат кражбите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads