Реклама / Ads
41| 9056 |29.12.2011 ПОЛИТИКА

Капка по капка мътят "Атака" 2

.
Капка Сидерова засега мълчи, но може да стане част от нова формация
В средата на януари започват разговори за създаването на новата формация. Ще бъде поканена и доскорошната половинка на Волен Сидеров - Капка, както и сина й Димитър Стоянов.
 

След серията от напуснали депутати и скандали "Атака" скоро ще се изправи пред още едно предизвикателство - конкуренцията на нова патриотична партия. В средата на януари започват разговори за създаването на новата формация, съобщи агенция Стандарт Нюз, позовавайки се на Димитър Карбов. Плановете били споделени и от други бивши следовници на Волен Сидеров.

Карбов бе сред последните трима депутати, които напуснаха парламентарната група на "Атака". Засега новата формация няма име, но тя ще е по-скоро патриотична, отколкото националистическа. Той даде за пример Варна, където след местните избори на патриотична основа са се обединили три партии.

Първият кръг от разговори ще е между 11-те депутати, които вече се отцепиха от формацията на Сидеров. "Напускането стана в последния работен ден на Народното събрание и затова разговорите ще бъдат след празниците", обясни Карбов. Ще бъдат поканени да участват евродепутатът Димитър Стоянов, който беше изключен от "Атака", след като поиска оставката на Сидеров.

За Стандарт Нюз Стоянов предпочел да замълчи около бъдещите си планове. Ще бъде поканена и доскорошната половинка на Волен Сидеров - Капка. Тя се появи във вторник на заседанието на столичния общински съвет, където запази мълчание, но подкрепи с вота си предложение на групата на ГЕРБ. Очакванията са към новата формация да се присъединят и цели местни организации на "Атака", които не били доволни от подреждането на листите за изминалите местните избори.

Веднага след напускането на последните четирима депутати от "Атака" - Борислав Стоянов, Огнян Тетимов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров на 21 декември, се понесе мълвата, че планират да направят нова националистическа група в парламента. Дори плановете им били да вземат името на "Атака", когато групата й се разпадне. В момента броят на хората на Волен Сидеров е десет. Ако още един се отцепи, групата ще се разпадне.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 155| 10103 |28.12.2011 Бойко Борисов отговаря на лексикона на Марсел Пруст . 76| 8121 |28.12.2011 Мая Манолова: И Станишев, и Първанов могат да са премиери . 18| 7821 |27.12.2011 Престъпленията на Възродителния процес отидоха в коша на прокуратурата . 47| 9995 |23.12.2011 В. Сидеров: Цветанов ми обясни схемата си за отцепване на депутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads