Реклама / Ads
43| 6739 |23.07.2014 ПОЛИТИКА

Каракачанов напуска Бареков, отива при НФСБ

.
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се кани да напусне Николай Бареков и да приеме предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов за политически съюз. Утре на заседание на Националния изпълнителен комитет на ВМРО ще стане ясно дали воеводите ще напуснат партията на Николай Бареков и ще се влеят в редиците на НФСБ с цел да създадат общ Патриотичен фронт.
 

 

Каракачанов ще предложи тази идея за гласуване. Предполага се, че тя вече е предварително обсъдена и само формално ще бъде приета като точка от дневния ред на форума. „Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов ще предложи да бъде гласувано решение за излизане от коалицията с ББЦ и даване на положителен отговор на предложението на  Валери Симеонов за създаване на Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични организации”, се казва в писмо на ВМРО до медиите.

 

Целта на такова обединение е създаването на мощна патриотична коалиция, която на предстоящите парламентарни избори да даде алтернатива на всички патриотично мислещи български избиратели и обща парламентарна група в следващото Народно събрание, която да бъде незаобиколим фактор за отстояване на българските национални интереси. „Това е най-добрият начин за запазване на политическата и идейна идентичност на ВМРО. Надяваме се, че добрите ни отношения с досегашните ни партньори ще бъдат запазени и не изключваме по-нататъшни общи действия за изваждане на ДПС от властта и изграждане на силна, демократична и национална България”, уточниха от партията на воеводите.

 

Междувременно структурата на „България без цензура" в Стамболийски снема доверието си от председателя Николай Бареков и застава плътно зад Ангел Славчев.

 

Това заяви на брифинг в Пловдив местният председател на ББЦ инж. Атанас Мерджанов, като увери, че 480 членове има структурата на ББЦ в Стамболийски и всички те ще напуснат. Той се яви на брифинга сам, тъй като заместниците му са получили заплахи и не са поискали публичност. Преди дни дясната ръка на Бареков - Ангел Славчев напусна редиците на ББЦ с мотива, че партията се дерижирала от депутата от ДПС Делян Пеевски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7760 |11.06.2014 Опърничавият Кадиев напуска парламента и политиката . 24| 8013 |25.09.2012 Красимир Каракачанов повече няма да е председател на ВМРО . 110| 7907 |07.09.2012 В. Сидеров се прегръща с Кр. Каракачанов за вота? . 50| 14077 |07.08.2012 Юлияна Дончева: ГОРДо напускам Новото време*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads