Реклама / Ads
5| 6926 |19.11.2016 ПОЛИТИКА

Каракачанов: Ще разсъждаваме дали ПФ може да състави правителство

.
Красимир Каракачанов
След нежеланието на ГЕРБ и БСП да създават правителство и заявките им, че ще върнат мандатите, които ще им бъдат връчени от президента Росен Плевнелиев, най-вероятно ни чакат предсрочни избори. Мнението изрази в ”Седмицата” на Дарик лидерът на ВМРО в Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.
 

 На въпрос дали Патриотичният фронт би опитал да състави правителство с третия мандат, ако го получи, Каракачанов заяви, че това е тема, по която може да се разсъждава, но е рано да се говори, тъй като разговорът тепърва предстои.

 

"Много е рано да се говори за каквото и да е било", каза още той. По думите му за страната е по-добре да има постоянно правителство и политиците да се разберат, защото влизаме в една хипотеза след оставката на Борисов да се намираме в политическа криза.

 

"Както виждате, след оставката на Борисов администрацията в държавата не работи. Това е един такъв шок за администрацията. Какво сега? Държавата пет месеца ще бъде на автопилот? Това е несериозно. Още повече това е тотално безотговорно", коментира Каракачанов.

 

"При тази ситуация съвсем спокойно в края на март или началото на април вече могат да бъдат проведени едни избори. Ако парламентът сега излъчи правителство, бъдещият президент може да издаде указ, няма нужда са разпуска парламента и да се минава към служебно правителство", допълни той.

 

На финал той призна, че не е станал президент на страната, защото така е решил народът. "Аз благодаря на тези 600 000 българи, които гласуваха за нас. Това е един огромен резултат на базата на огромното разцепление в обществото. Но в края на краищата българските граждани решиха кой да е следващият президент и това е Румен Радев", каза Красимир Каракачанов.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4196 |17.11.2016 Софиянски: Три правителства не си мръднаха пръста за спасяване на КТБ . 28| 4923 |19.06.2016 Проф. Гечев: И двете правителства на ГЕРБ съсипаха стратегически проекти . 8| 4436 |14.02.2016 Гарелов: Гръцките правителства не се плашат от протести като нашите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads