Реклама / Ads
13| 12462 |23.07.2009 ПОЛИТИКА

За кеф Станишев изхарчи 78 бона

.
Сергей Станишев Източник: Вяра Йовева
Лукс за 78 хил. лв. си позволил Сергей Станишев, за да обзаведе личния си кабинет. Цената се пазеше в тайна от пресслуъжбата на правителството 2 години.
 
Още през 2007 г. журналист от в. „24 часа” поиска информация от пресслужбата на Министерски съвет колко пари са похарчени по обзавеждането на личния премиерски кабинет. Информацията беше отказана, а според слухове в средите на БСП, министър-председателят лично е дал нареждане данните да не бъдат оповестени, тъй като щели да предизвикат недоволство сред хората. Те да живеят в бедност и нищета в условията на задаваща се криза, а премиерът им да тъне в луксозен кабинет за 77 615 лв., купен изцяло с парите на данъкоплатеца.

Вчера Сергей Станишев официално не е министър-председател, а оставката му беше гласувана единодушно. Нареждането, което може би е дал, също има своята оставка, а пресслужбата веднага разсекрети цената на премиерския кабинет. Бюрото на Станишев например се равнява на 13 минимални пенсии – 1840 лв. Масата, на която честта да седят многобройните гост-политици от цял свят – 2 680 лв. и шкафове по 500 лв. всеки. Направен е и ремонт, който включвал смяна на подовата настилка, на електроизолацията(?), реставриране при специални условия на двукрила старинна врата, подмяна на мебелите и пр. Скандал имало и с фирмите изпълнителки. От МС обясняват през 2007 г., че те не били съгласни да се оповестяват офертите, които са предложили на държавата. В делото, което „24 часа” водеше този аргумент на пресслужбата на Станишев е паднал като доказателство, защото се оказало, че никой не е питал управителите им дали са съгласни да се разкриват парите, които са взели от ремонта на премиерския кабинет.

След ремонта са сменени мебелите, за които от МС твърдят, че са похарчени 56 830 лв., в които освен маси и дивани, са включени скъп лампион и 4 шкафа с конвектори и облицовка около прозорците за 20 800 лв. В данните на пресслужбата обаче се губят около 23 хил. лв., които са похарчени за вещи или ремонти, които все още не са описани точно.

Това разбира се е само един премиерски кабинет, който обаче дава образа на неговото правителство и за картбланша, който Станишев е дал на всеки министър да си обзавежда кабинета за колкото си пари иска. Ако предположим, че това се отнася и до зам.-министрите, обикновения китайски калкулатор надали ще събере цифрата, която е хвърлена по шкафове, маси, столове и скъпи лампи. Е, да премиерът поне няма джакузи като Вальо Топлото, но помещението, от което е управлявал 4 години страната е също толкова несъвместимо с копторите на бедния народ, който рови по кофите и едва свързва двата края.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 11284 |02.06.2009 Илиана Йотова: Борисов се страхува от Станишев . 6| 5716 |29.04.2009 Първанов похвали Станишев за поведението му в Кремъл . 15| 7762 |29.04.2009 Иван Костов: Пемиерът Станишев е искал заем без условия от МВФ, но му отказали . 35| 7620 |21.04.2009 Станишев атакува ГЕРБ и хвали Русия в интервюта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads