Реклама / Ads
12| 6980 |20.06.2020 ПОЛИТИКА

Кирил Добрев: Тъжно ми е за премиера заради скандалите. Ще се кандидатирам за лидер на БСП

.
Кирил Добрев
Живеем в динамични времена. Аз съм деен участник в последните 30 години Преход, но не съм си представял, че може да стигнем до тук. Безпрецедентни записи и снимки. Пачки с пари, пистолети, златни кюлчета, имам чувството че сме в Сицилия през 70-те години на XX в. Да ви кажа честно, тъжно ми е за премиера. Поставен е в изключително деликатна ситуация и отстрани изглежда, че е изпуснал козите.
 

Това каза в интервю за бТВ  социалистът Кирил Добрев, който заяви, че ще се кандидатира за председател на партията на първия пряк избор за лидер на БСП, който ще е на  12 септември.

 

По думите му страхът от факта, че може да има служебен кабинет вече не спасява Борисов и ако в началото хората са му прощавали дребните пропуски, то днес нещата са неизбежни и оставката е неизбежна. 

 

„Оставката в този момент е нещо, което може да спаси имиджа на страната и на нашата конкурентна партия – ГЕРБ. Пак казвам, били сме и повече от това политически разделени, но такова политическо дъно никога досега не сме стигали през тези 30 години.“, каза още Добрев.

 

„Едно от предимствата е, че за първи път БСП не е нарочена за това, че е създала този скандал.  Ние сме някакви деструктивни сили, а сега, като не сме посочени излиза, че ни няма на картата. Нищо подобно. Много скоро ще излязат новите социологически проучвания и ще стане ясно, че ние дишаме във врата на ГЕРБ. Колкото и да не му се иска на премиера Борисов, защото желанието му да се занимава с политическо инженерство и да създава проекти, които разсейват гласове от БСП – няма да бъде увенчано с успех.“, коментира Добрев изказването на Борисов след появата на снимките от спалнята му.

 

Относно решението му да се конкурира с Корнелия Нинова ,с която са екип почти 4 години Добрев коментира: „Имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Знам, че мога да консолидирам и да обединя партията. Знам, че мога да използвам потенциала ѝ и да спечелим следващите избори. Затова ще го направя.“

 

„Аз с Корнелия личен проблем нямам. Преди 4 години вярвах, че е избираемият лидер. Не казвам най-добрият, а избираемият. Нинова беше като адреналин за БСП. Днес, обаче, партията има нужда от друго – успокоение, обединение и обща цел. Тази обща цел трябва да я даде друг човек. Сега ние не довършваме нищо до край. Не казвам, че съм ангел или демон ,или най-добрият, но казвам, че съм верният човек, на вярното място в тази ситуация.“, каза още Добрев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6400 |10.07.2019 Честваме заедно със Северна Македония Св. св. Кирил и Методий, Св. Климент, Св. Наум и цар Самуил . 7| 7378 |25.06.2019 Лозан Панов покани Данаил Кирилов да гледа случайното разпределение на дела . 5| 6349 |04.04.2019 Христо Иванов: Данаил Кирилов е предан на корупционния ред . 0| 6691 |13.10.2018 К. Добрев: Цветанов се изявява като прокурор в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads