Реклама / Ads
10| 6297 |25.04.2019 ПОЛИТИКА

Кметът на Слатина: Пламен Георгиев трябва да събори два навеса на терасата си

.
Наталия Стоянова
Терасата към апартамента на Пламен Георгиев, шеф в отпуск на КПКОНПИ, е вписана в нотариалния акт на имота и към нея има достъп само от този апартамент. Т.е. за нея не може да се счита, че е обща част. Това заяви кметът на района Слатина Наталия Симеонова в ефира на Нова телевизия.
 

Проверката на терасата, която приключи преди два дни, показа, че две са незаконните постройки на терасата. Те са над разрешената кота и трябва да бъдат премахнати. Инспекторите не са установили сауна. Навесите са построени от предишен собственик, не от Пламен Георгиев, стана ясно от думите на Симеонова.


Двата навеса - единият от 6, а другият около 50 кв.м. - трябва да бъдат премахнати в срок от 1 до 3 месеца от собственика. Ако не го направи той, това трябва да бъде направено от Столичната община, но за сметка на собственика - Пламен Георгиев.

 

Той може да обжалва констативния акт и заповедта за събаряне на постройките, посочи Симеонова. Кметът няма представа обаче дали това ще се случи. Глоба за Пламен Георгиев обаче по закон няма да има.


Припомняме, председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев стана поредната фигура, която се завъртя в медийното пространство около скандала с апартаментите на властта на преференциални цени.

 

Оказа се, че апартаментът на Георгиев има тераса от 186 квадратни метра, която не е декларирана. Самият Георгиев обясни, че терасата е обща част на блока и отказа да влиза в обяснителен режим. При първата си изява пред журналисти той заяви, че атаката срещу него е компроматна и бизнесмените, които са засегнати от работата на Комисията по антикорупция имат 198 милиона причини, за да го атакуват.


На 4 април, след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще искапроверка срещу него, Георгиев излезе в отпуск.

 

Последва проверка на имота, чиято цел беше именно да се установи дали постройките на терасата на Георгиев са законни. Вчера стана ясно, че два навеса трябва да бъдат премахнати, тъй като са над разрешената кота "било" на сградата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9526 |21.09.2018 Ангел Славчев за Фрог: Тресем се от корупция, а Пламен Георгиев „пее песнички” в градините . 4| 7710 |11.06.2017 Нинова за Пламен Узунов: Акъл на президента не даваме, дали да го уволни . 1| 9168 |09.06.2017 Пламен ”Хайл Хитлер” Узунов да си тръгва от „Дондуков” 2 . 8| 5654 |10.03.2016 Миков в с. Ново железаре: Кандидат-кметът Станислав Мерджанов ще се бори за възраждането на селото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads