Реклама / Ads
31| 8895 |16.10.2012 ПОЛИТИКА

Кога ще започне да говори Доган?

.
Ахмед Доган
Още е рано за Доган. Времето за прикази още не е узряло и не бива с изявленията си да разбърквам пластовете, каза онзи ден лидерът на ДПС в Разград. Не пропусна да вметне, че управлението на ГЕРБ е неуспешно. Не каза нищо повече.
 
Това разбира се е абсолютно относително, тъй като сравнено с управлението на тройната коалиция, всяко друго управление може да мине за успешно. Затова и Доган вероятно не влиза в подробности.

 

Предизборната кампания той започна от Разград. Пред областната конференция на ДПС лидерът, който не стъпва в Народното събрание, обясни, че бъдещето на бизнеса е в работата на общините, а не в чуждите инвестиции. Речта му трая 40 минути.

Европа върви към федерализация и бъдещето на регионите ще зависи от способността на местните власти да предлагат проекти, които да печелят финансиране, каза Доган. И е абсолятно прав. Не каза само, защо това не е било първостепенна задача по време на управлението на ДПС с БСП и НДСВ. Тогава Доган твърдеше, че той раздава парчетата от баницата. Което в много смесени райони означава буквално: Целувай ръка, ако искаш да получиш нещо.

Доган иска от ДПС структурите да се хващат на работа и заедно с кметските управи да развиват перспективни идеи, които да докарат пари от Брюксел. Сиреч, като не сме на власт да насочваме едни пари към вас, ще трябва да се потрудите да ги заслужите от Брюксел. Което е революционно положение без съмнение.

 

Доган отказа да разговаря с журналистите, които бяха накацали конференцията. Не ги удостои с внимание и медиите останаха излъгани в очакванията си за някоя дълбокомислена фраза, от която да произтече ако не скандал, поне тема за коментари през следващите дни. Доган не бе в настроение да ги „нахрани”.

Питанките какво е мнението му за формацията на Меглена Кунева, за Комисията на Яне Янев срещу корупцията по високите етажи, за високия европартиен пост на аркадаша му Станишев, за мафията в енергетиката, процеса в Пазарджик срещу мюсюлмански активисти така й си останаха да висят във въздуха. Някой ден Доган сигурно ще ни ощастливи с коментар по тези теми, но не сега.

 

Е, ще трябва да се задоволим с фразата, че времето за приказки още не е узряло. От него могад да се измъкнат поне няколко неща. Например, че ДПС още не е влязло в режим на предизборна кампания. Възможно да се изчакват наставления отвън – сиреч от Турция. Там Ердоган върши чудеса в икономиката, а процесът на ислямизация става все по-масов. Ще издържи ли светският фундамент, поставен някога от Кемал Ататюрк на натиска на бурките? Въпрос, засягащ все по-често и нас.

Може би на Доган му предстоят важни срещи с партийни водачи у нас и след това ще говори? Може би още не знае накъде ще хване бойният му другар доскоро Касим Дал, ако това въобще му е интересно?

Такива знаци биха могли да бъдат разчетени от неузрялото време за приказки.

Важен знак какво ще се случва в ДПС бе изборът на нов лидер на ДПС в Разград. Това е старият председател Ахмед Ахмедов. 38-годишният Ахмедов бе единственият кандидат за поста, избран е с 270 гласа от 270 делегати. Чиста работа. И Тодор Живков не е избиран със 100-процентов резултат. Това е третият му тригодишен мандат. Той е за трети път и кмет на община Цар Калоян. Ахмедов заяви, че „През 2013 година престоят едни от най-важните избори в новата история на България”. Очевидно стартът е даден, а 100-процентовото гласуване „за” ще трябва да вдъхнови и останалите крепости на ДПС.

Доган е напуснал сараите си в столичния кв. Бояна и вече е на път. 

След гроздето, скоро сигурно ще узрее и времето за приказки. Тогава ще чуем какво е намислил Доган.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6083 |04.10.2012 Проверяват и телефонните разговори за "Белене" . 49| 11308 |27.02.2012 Въпреки БКП/БСП, социализъм никога не е съществувал . 124| 6512 |03.02.2012 Б. Борисов: Първанов никога не е бил независим президент . 41| 8091 |15.07.2011 Кой с кого и защо си говори?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads