Реклама / Ads
49| 7950 |14.04.2011 ПОЛИТИКА

Кой ми писа 5? - попитал Борисов

.
премиерът Борисов
В. Рашидов имал "среден"; разсърдил се; с "много добър" над 4,50 е оценено МВР. Ведомството на Николай Младенов обаче го бие с няколко стотни отгоре.
 

След като от ГЕРБ писаха оценки на министрите си, стана ясно, че няколко от министерствата са получили по 2,5. Най-сърдит бил министърът на културата Вежди Рашидов, който получил "Среден", пише Стандарт. Той се почувствал засегнат, защото е изпълнил на 100% задачите по усвояване на еврофондовете и е провел тежки реформи в неговия ресор. Земеделският министър Мирослав Найденов научил, че неговото министерство заедно с това на Трайчо Трайков не били сред отличниците. Ниските оценки се получавали, тъй като в един регион пишат двойка, а в друг шестица, така средно аритметичното е тройка, което пък не отразява реалното представяне на ведомството.

"Добър" 4 са получили повечето от министерствата в депутатските анкети. В тази категория са социалното ведомство, здравеопазването и екологията. С "Много добър" над 4,50 е оценено МВР. Ведомството на Николай Младенов обаче го бие с няколко стотни отгоре, разказаха запознати. Отличник е строителният министър Росен Плевнелиев с 5,31. Тъй като депутатските бележки били за вътрешна употреба, не стана ясно какво одобрение са събрали военното, правосъдното и транспортното министерство.

От 117 народни представители от мнозинството само 50 са писали бележки, като оценяването се случило на редовната неформална сбирка на групата в Кремиковци.

Кой ми писа петица?, пък попитал Борисов депутатите си във вторник вечерта. Лидерът им ги зашеметил първо с ненадейната си поява на заседание на парламентарната им група, а после и с настойчивото питане кой от депутатите му си е позволил да го възнагради с оценка, различна от “6”. Въпросът му така и си останал без отговор. Миналата седмица по инициатива на председателя на парламентарната група Красимир Велчев ГЕРБ-ерите сложиха в анонимни анкети оценки на министрите, както и на самия премиер. Един от тях се престрашил да му завърти петицата, пише Труд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6555 |10.04.2011 М. Димитров: Борисов използва Трайков за Белене, за да не носи отговорност . 62| 6597 |26.03.2011 Бойко Борисов: Трябваше да оставя БСП да си решава проблемите . 86| 6976 |21.03.2011 Б. Борисов, скептичен: Операцията в Либия е еуфорична . 140| 7495 |20.03.2011 Б. Борисов: По селски пътища хляб няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads