Реклама / Ads
64| 13812 |20.02.2013 ПОЛИТИКА

Кой и защо празнува оставката на Борисов?

.
Премиерът Бойко Борисов подаде оставка на правителството. Това се очакваше след снощните инциденти с протестиращи в София. Остава все пак въпросът, кои бяха провокаторите и защо полицията се поддаде. Бяха бити мирни протестиращи и никакво извинение не вършат работа.
 

Агресията си е агресия. Това ще се коментира още, не е ясно дали ще разберем истината. Цветанов твърди, че провокациите са предизвикани от криминални типове. Не каза кои. Хората сами се досещат, както и кръговете, които плащат за тези акции на „качулатите”. Те се заблуждават, ако мислят, че хората не знаят кои са и какви са.

Но... Нека погледнем кои среди и хора празнуват оставката на кабинета „Борисов”.

 

БСП – реванш, шанс за реваншизъм. Това е традиционно поведение на партята, наследила БКП. Някога БКП се гордееше най-много с въоръжените си групи. Те съществуват и днес, но са съставени от криминални типове и мафиоти. Някога поне са били идеалисти. Днес видните социалисти са най-кръвожадните капиталисти.

 

ДПС – реванш. Шанс отново да влязат във властта и отново Доган да разпределя парчетата, както сам призна преди време. Жалко за българските турци, които са много добри хора, но се оставят да ги лъжат. Да видят как живее техният елит, как краде и в какви далавери участва.

 

ДСБ – надежда за възраждане на партията и на лидера й Иван Костов. Нищо, че в парламента Костов заяви, че Борисов предал властта в ръцете на БСП и ДПС. Самият Костов през последните месеци странно се сближи точно с тези две партии.

Радват се и „сините” край Мартин Димитров, защото виждат шанс да останат в политиката.

 

Атака – Волен Сидеров печели от оставката и предсрочните избори, защото уличните изяви са неговата стихия. Вече може да съжалява, че допусна ВМРО да се лепнат до него.

 

Румен Овчаров и собственика на „Фронтиер” Красимир Георгиев, защото се надяват да не излязат всички документи за далавери в енергетиката. Черпи и Корнелия Нинова, защото и нейното име е замесено в такива съмнения.

 

Алексей Петров – Трактора – шампанско за надеждата, че делото „Октопод” ще бъде протакано и размито, а той ще се опита да влезе в политиката на предсрочните избори. Това е сигурно на 100%. Има съмнение, че част от мутрите, които провокираха кръвопролитията на протестите, са близки до "Октопода". Шампанско гърмят още: Кристина Патрашкова, Явор Дачков, Иво Димитров (Патрашков), Сашо Диков, Илиана Беновска, Теодор Дечев и още неколцина "рицари" на "свободното слово".

 

„Килърите” начело с Петър Стоянов – Сумиста. Те също чакат връщането във властта на старите партии, за да излязат на свобода и да не лежат доживотните си присъди за убийства, побоища и палежи.

 

„Наглите” също черпят. Досега протакаха гледането на присъдите им на втора инстанция.

 

Слави Бинев, Славчо Христов, Чавдар Чернев, Гриша Ганчев, и кръгът „Банкя” – обикновен реваншизъм и човешка омраза.

 

Евелин Банев-Брендо – няма да прости, че бе арестуван от това правителство.

 

Две от най-известните адвокатски кантори, въпреки че би трябвало да са благодарни на Борисов и Цветанов, че им осигуриха изключително богати клиенти.

 

Магистрати, чиито далавери са на път да излязат „на светло”. Надяват се, че ще се завърнат старите им покровители.

 

Всички, които се чувстват прецакани от това правителство участници в търгове, обществени поръчки, европроекти и пр. Ще очакват да изместят свои конкуренти и да реализират свои намерения.

 

Това са най-доволните - на първо четене. Сигурно има и други.   

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 6768 |30.10.2012 Зеленогорски: Отидох при Кунева, защото дясното се разпадна . 16| 7971 |01.09.2012 Защо губим младите си дарования? . 66| 9095 |16.03.2012 Борисов: Константинов си отиде, защо аз останах единствения му фен . 13| 5644 |06.12.2011 СДС поиска оставката на М.Найденов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads