Реклама / Ads
16| 5986 |29.05.2011 ПОЛИТИКА

Р. Коларова: Сидеров е черната овца в българския политически живот

.
Румяна Коларова
Декларацията на парламента ще вдигне рейтинга на Сидеров. Той удря тези политици, които говорят с празни приказки. Сидеров е единственият ясен кандидат-президент.
 

В. Сидеров, Румяна Коларова и Цветозар Томов коментираха събитията пред джамията в предаването Насреща Люба Кулезич по ТВ7

Аз не съм мюсюлманин, не познавам ритуалите на тази религия. Проблемите, свързани с молитвите, че се използва външното пространство, че се озвучават, не са политически въпрос. Той трябва да се обсъди и да се реши цивилизовано, препоръча Цветозар Томов.

Р. Коларова каза, че не минава покрай джамията, затова от медиите е научила, какво става пред нея. Джамията е част от забележителностите на София, съобщи тя.

Сидеров поясни, че политиката изразява общественото мнение на хората, които избират. В Търново и във Варна подобен проблем е решен преди години. Точно в София се прави демонстрация на водещата роля на мюсюлманството. Защо тези хора са навън и през озвучителна уредба да ни се налага тяхната религия. В християнството не се отричат другите религии. Политиците получават жалби от много хора, които не са доволни от това озвучаване, понякога дори има жалби, които не могат да се решат. Занимавахме Софийската община и преди и сега с нашите жалби за нарушаването на обществения ден.

Р. Коларова посочи, че Сидеров говори като депутат, но всъщност той е единственият ясен кандидат-президент. Може ли така да се започва така кандидат-президентската кампания, това е моят въпрос и отговорът ми е „Да”. С тази акция той привлича гласоподавателите, защото не би могъл да спечели изборите

Цв. Томов поясни, че мотивите на Сидеров са политически. Допускам, че този храм не е достатъчен за мюсюлманите в София. Бих искал да се провери достатъчен ли е той за молещите се, това трябва да стане от Столична община и от Дирекция на вероизповеданията. Имат ли нужда от втори храм. Ако е така, вероятно ще трябва да изтърпим да се молят около храма. Упреквам Атака не в целите, които си поставят, а в средствата, които използват. Не бива да се спекулира с религиозните чувства на хората, защото има опасност за обществото.

Сидеров обясни, че 5-6 години се опитват с подписки, писма, административно да решат проблемите. Нищо не можахме да направим. В европейските градове никъде не се озвучава службата по този начин. Изнасянето на килимчетата отпред също е демонстрация. На 20 май отвън има шкафче със събути обувки – те са на не повече от 50, отвън има още около 100. Джамията събира 700 души, защо има молещи се навън, попита лидерът на Атака.

Р. Коларова обясни, че от инцидента пред джамията кампанията за изборите за местна власт започна. Сидеров е черната овца в българския политически живот, тази декларация ще вдигне рейтинга му. Той удря тези политици, които говорят с празни приказки, каза тя. Не смесвайте етническа и религиозна нетърпимост. Трябва да бъдем изключително прецизни в подобна ситуация. Какво е вашето лично отношение към еврейското малцинство, попита тя.

Сидеров беше изработил списък с имена, които трябва да се унищожат, каза Коларова и обобщи, че когато има конфликт, всяка страна обявява, че е права.

Водещата попита по-скандално ли е, когато Трактора провокира гражданското общество вчера в Пазарджик. Томов се съгласи, че това е скандално, но отново препоръча идеята на Сидеров да се огледат фактите и да се решат проблемите на вярващите.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 11195 |23.05.2011 Т. Буруджиева: Отнемат ли имунитета на Сидеров, той ще стане герой . 174| 13155 |20.05.2011 След бой между "Атака" и мюсюлмани, Сидеров иска оставка на Цветанов . 12| 5953 |14.05.2011 Г. Първанов: Сидеров се държи провокативно . 37| 23584 |13.05.2011 Доган, Борисов и Сидеров – новата Тройна коалиция,Фидосова отрича

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads