Реклама / Ads
28| 9495 |01.12.2012 ПОЛИТИКА

Комисията "Янев" взе депутатски скалп от ГЕРБ

.
Източник: Капитал
Комисията „Янев” взе първата политическа жертва, но не както се очакваше от средите на БСП и ДПС, а от ГЕРБ.
 

Всички хипотези, че Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта цели да сплаши само опозицията и да разследва Тройната коалиция се сринаха безвъзвратно. От тук нататък пред ръководената от лидера на РЗС анкетна комисия се отваря огромно поле за действие, тъй като окончателно паднаха всички подозрения, изразени от Мая Манолова при създаването на Комисията.

Вяра Петрова е източила стотици хиляди от европрограми, предназначени за безработни, стана ясно на заседание на парламентарната комисия водена от Яне Янев, която разследва Петрова за корупция.

Срещу депутатката бе подаден сигнал от БСП, според който Центърът за професионално обучение към сдружение "Насърчаване на заетостта" в област Бургас е собственост на майка й Нели Димитрова Симова. Майката на депутатката е получила 250 000 лева, за да обучи персонала на Курортен комплекс “Елените”. По документи камериерките и чистачките на комплекса са слушали лекции по 8 часа на ден, при това по време на разгара на сезона, което се е сторило съмнително на областния председател на БСП Атанас Зафиров, който изнесе смущаващите данни за конфликт на интереси.

В четвъртък Вяра Петрова потвърди, че сдружението "Насърчаване на заетостта" е управлявано от майка й, но подчерта, че макар да е член на социалната парламентарна комисия, няма влияние върху определянето на условията за кандидатстване по европейските програми. Вяра Петрова се защити с думите, че атаката от БСП не била персонална, а цели да удари високия рейтинг на ГЕРБ в Бургас.

Областният координатор на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев, който е присъствал на изслушването на Петрова в парламента, каза, че досега не му е било известно, че управляващата сдружението е майка на Петрова.

Тези, които подценяваха Янев останаха излъгани, а най-вероятно вече са и уплашени. Той вече разполага с инструмент, който може да реже корупционни елементи от високите етажи на властта без особени затруднения.

Депутатката от ГЕРБ Вяра Петрова депозира две оставки накуп. Тя е подала оставка като общински координатор на партията в Карнобат и е декларирала, че при констатирани нарушения от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, ще депозира оставката си като народен представител и пред Народното събрание.

Велчев съобщи днес, че след заседанието на антикорупционната комисия председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов е бил категоричен, че единствен правилен изход на този етап е Вяра Петрова да си депозира оставката.

Ако Комисията „Янев” вземе още една-две корумпирани управляващи глави, той отново ще стане символ на възмездието и нищо чудно партията му да задмине тази на Кунева, прадвиждат анализатори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5887 |31.10.2012 Комисията "Хохегер": Да се върнат 500 000 евро в бюджета . 54| 10218 |23.03.2012 Мераклия за шеф заформи скандал с комисията по досиетата . 68| 7286 |12.02.2012 Янев: Комисията "Анти-Цветанов" е прехвърляне на топката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads