Реклама / Ads
13| 13356 |05.08.2020 ПОЛИТИКА

Григор Лилов: Компанията ”Бойко Борисов” АД пред фалит

.
Събитието не беше сбирка на партийци, а съвещание на акционерите. Защото всеки функционер на ГЕРБ е бизнесмен, наименовал се ”партиец”.
 

Борисов можеше да произнесе словото си по националните телевизии. Но искаше да види дали функционерите на ГЕРБ са с него и затова свика този митинг, наречен претенциозно "конференция".


Не знам какво е видял той. Аз видях, (доколкото мога да се доверя на камерите на bTV), че близо половината от присъстващите не ръкопляскаха въобще. Не ръкопляскаха дори някои членове на правителството, че и двама вицепремиери.


Не видях и изблици на "всенародна обич" към вожда - възгласите "Бойко, Бойко" бяха съвсем рехавички за сборище с такъв замисъл и прозвучаха само един път.
И още: при пробата за реакция "аз още сега, утре съм готов да си подам оставката" не гръмна едно мощно и оглушително "не".


Тази реакция за мен е естествена. Защото проявата, афиширана като Национална конференция на партия, всъщност беше спешно акционерно събрание на дребните и средни акциоери и облигационери в акционерното дружество "Бойко Борисов" АД, свикано от Борда й.


Всеки партиен функционер в ГЕРБ е бизнесмен и това е скелета, гръбнака на образованието, нарекло се партия. Падне ли от властта ГЕРБ, и бизнесът им ще се посвие или ще замре. А може дори да бъде отнет, да умре въобще - зависи колко болезнено ще е падането.


Eлекторат и партийци лесно се въодушевяват с празни приказки, но бизнесмени (иначе наречени функционери) може да въодушевиш единствено с перспективата за много положителни счетоводни баланси и добре напълнени банкови сметки.


Изпълнителният директор - премиерът, отчаяно обещаваше, че лошите данни за състоянието на компанията, която ръководи, са краткосрочни и никога няма да се стигне до фалит. Публиката като цяло скептично го слушаше и от любезност тук-там вяло ръкопляскаше (значителна част от нея обаче въобще не удари длани в длани)


И затова босът на концерна ГЕРБ волю-неволю не предложи решението - гласуваме "да" или "не" за сменяне на Моя милост и нови, поредни промени в Борда.
Остави го за следващите дни и седмици, докато се проясни дали ще се закрепят или с колко ще падат котировките на акциите на националния с международно участие концерн "Бойко Борисов" АД.

 

Събралите се на извънредното съвещание акционери и облгационери също предпочетоха да не натискат сега - според веруюто в живота и бизнеса им "умно куче в мъгла не лае".

 

Както винаги досега, мажоритарните притежатели (основните собственици) на пакетите акции предпочетоха да останат анонимни в сянката на случващото се.

 

Григор Лилов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 17249 |21.04.2020 Григор Лилов: И фирмите на родителите на убиеца на Милен са нарушители . 19| 13178 |28.09.2019 Внукът на Тодор Живков, Г. Кадиев, ген. В. Григоров и Т. Токмакчиев - сред кандидатите за кмет на София . 3| 8378 |16.05.2019 Григор Лилов за стратегията на кукловодите в европарламента . 4| 8408 |11.04.2019 Валери Григоров за Фрог: ЦИК брутално нарушава закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads