Реклама / Ads
10| 6443 |07.08.2014 ПОЛИТИКА

Корман Исмаилов: В Радан виждам лидер на Реформаторския блок

.
Радан Кънев се очертава като един от младите политици, който има куража да постави открито и ясно пръст в раните и проблемите и се ангажира с тяхното решаване. Затова има нужда от доверие, подкрепа и контрол. При нашата ситуация такъв контрол е по-голям. Трябва да се концентрира отговорността и да се избере най-добро за блока като лидер. В Радан виждам такъв лидер. Това каза пред bTV Корман Исмаилов, лидер на партия "Свобода и достойнство" в РБ.
 

Личното на този етап трябва да остане на заден план. Към нас са отправени много надежди и очаквания. Ако не сме ние, ситуацията ще е патова и в следващия парламент. Много са рисковете. Предстоят тежки месеци. Пред служебния кабинет са поставени амбициозни цели, които може би не трябваше да бъдат поставени, разсъждава той.

Ако ние сме единни трябва заедно да комуникираме с Борисов. Иначе се вкарват интриги и напрежение между нас. Трябва да има открит и ясен партньорски диалог, може да има публични срещи, да стават пред очите на обществото, заяви Исмаилов.

Не става въпрос за вина, а за рискове пред нас. Г-н Борисов е известен с неговите маниери и непостоянство, имаше едно правителтво на мнозинството, разпадане на групи. И за да бъдем равноправни партньори в бъдеще РБ трябва да има възможност да участва в бъдещо управление, да го подкрепи без да участва или да бъде опозиция. Това е процес на консолидация, на ясна отговорност,  да бъдем по-единни като субект.

Така Исмаилов коментира евентуален съюз с ГЕРБ.

След изборите, в зависимост от гласовете, ще имаме повече сила да защитим нашите позиции и реформи. Ние сме конкуренти с всички партии, но не можем да прекрачим червената линия с ратаии като ДПС, БСП и националистическите. Единствено можем да водим диалог с ГЕРБ, посочи той.

ДПС е част от Тройната коалиция, която  запали чергата на управлението. ДПС се спасяват. Борисов разбра, че съюзът с Пеевски, Доган и компания е пагубно. ГЕРБ имат своите възможности и потенциал, но имат нужда от подкрепа и сериозни партньори. Ако са научили уроците си от миналато имат по-голям шанс в управлението за успех, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 8941 |04.08.2014 Борисов: Радан да не търси под вола теле . 59| 9887 |03.05.2014 Радан Кънев: Европа ще изостави България . 106| 7991 |24.02.2014 Радан Кънев: Моята работа е Борисов да не е лидер на дясното . 49| 7606 |02.01.2014 Радан Кънев застава начело на Реформаторския блок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads