Реклама / Ads
6| 6215 |28.08.2020 ПОЛИТИКА

Корнелия Нинова: Качеството на водата се влошава, а цената и постоянно расте

.
Варна
Правителството отдавна демонстрира неадекватност и по отношение управлението на водите
 

“Проблемът с водата става общонационален. Досега имаше отделни места, където имаше недостиг на вода, но вече се наблюдава превръщането му в критичен въпрос за територията на цялата държава. Недопустимо е в XXI век, в България, която е член на ЕС, стотици хиляди българи да нямат достъп до питейна вода и вода за битови нужди.”

 

Това заяви на обиколката си във Варна и областта Корнелия Нинова.


“По време на обиколките ми из цялата страна този проблем се поставя много остро, особено през последните дни – цялата област Търговище, Бяла, Аврен. Според министърът на околната среда водата на Варна ще стигне само за 10 месеца. Язовир Камчия е почти празен.


Трудно е да приемем, че морската ни столица, туристически и културен център, ще мине на режим на водата.”, отбеляза Нинова. Тя подчерта, че това би имало изключително негативен ефект върху качеството на живот, икономиката, малкия и среден бизнес в града.


“Правителството отдавна демонстрира неадекватност по отношение управлението на водите. Подцениха този сектор. Държави с пустини управляват по-добре водните си ресурси.”, уточни кандидатът за втори мандат председател на БСП. Тя добави, че в бъдеще водата ще стане по-скъпа от петрола.
“Спешно трябва да започне национален план подновяване на водопреносната мрежа, изграждане на пречиствателни станции за питейна вода. И то с модерни технологии, някои от които вече не изискват и разкопаване на цели улици и квартали.


Водната криза има и социално измерение, защото качеството на водата се влошава, а цената й постоянно расте.”, каза пред варненските социалисти Корнелия Нинова.
Нинова поясни, че не е маловажен и въпросът с управлението на водните басейни, като раздадените на концесии язовири почти не се контролират.
“България трябва да осигури на своите граждани приоритетно чиста вода, чиста храна и чист въздух. Това ще е първата стъпка към увеличаване на продължителността на живота и неговото по-добро качество.”, завърши Корнелия Нинова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6654 |25.08.2020 Корнелия Нинова в област Видин по покана на проф. Гайдарски . 22| 7265 |23.08.2020 Корнелия Нинова: Решили сме какви да са мерките за социално и икономическо развитие на Северозапада . 17| 6396 |15.08.2020 Корнелия Нинова поздрави за Успение Богородично . 9| 6931 |20.07.2020 Корнелия Нинова: Нека си отвоюваме държавата от мафията. Оставка, съд!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads