Реклама / Ads
6| 5423 |10.02.2017 ПОЛИТИКА

Корнелия Нинова пита Борисов: Кой носи отговорността за спрените пари?

.
„Кой ще носи отговорността за спрените пари?” Този въпрос отправи на пресконференция в централата на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова към бившия премиер Бойко Борисов.
 
Тя отправи този въпрос по повод на информацията за спиране на евросредства по оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Председателят на партията припомни, че през ноември, декември и  януари от БСП са предупреждавали за опасността от замразяването на плащанията по оперативната програма за образование с думите: „Има опасност ЕК да спре плащанията по програмата. Отсега предупреждаваме, че ако това се случи, отговорността е на сегашното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов”.

 Тя подчерта, че на това предупреждение Борисов е отговорил на 23.01.2017г. с думите:  „Понеже на колегите от БСП вече два пъти им се случва – като се удариш един път в една дъска, втори път- знаеш, че ще се удариш и трети път. И сега г-жа Лъжа предупреждава, за да не им се смеят хората, отсега подготвят общественото мнение, че ако се случи това нещо, ще е заради нас. Факт е, че при нас всички фондове работят”. „Дойде време г-жа Лъжа да пита за истината. Защо г-н Борисов на 10.02.2017 г. получаваме писмо от ЕК, в което се казва, че се замразяват плащанията? Защото половината от проверените операции по тази програма са в нарушения, има липса на прозрачност, липса на конкуренция при избора на външни експерти и некоректна оценка на индикатори за възможни измами. Къде е сега истината?”- попита Корнелия Нинова.

Тя предупреди, че има сериозна опасност да последва същото, за съжаление по ОП „Околна среда”, Програма за морско дело и рибарство, Фонд „Вътрешна сигурност”, Фонд „Убежище, миграция и интеграция”. По думите й причината е, че България не е изпълнила 12 от 45 предварителни условия. Тя допълни, че срокът за изпълнението им е изтекъл в края на 2016 г. по време на управлението на правителството на Бойко Борисов, а одитът на програмата за образование е направен на 26.10.2016 г.- също по време на управлението на правителството на Бойко Борисов. „Да се знае отсега, че ако последват и следващи спирания на пари, ще се дължи на управлението на Бойко Борисов. Кой ще понесе политическата отговорност?”, коментира лидерът на БСП.

         Корнелия Нинова припомни, че преди дни Борисов е казал, че ако някой донесе в България и едно евро повече от него, ще стои прав 30 минути и ще му ръкопляска. „Какво ще направи заради това, че хора в неговото управление отнеха на България 350 млн. лв.? Търсим политическа отговорност”, категорична бе Корнелия Нинова.

          На въпрос за бивши партньори на БСП в коалицията БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и техни твърдения- Корнелия Нинова заяви, че информацията, че са готови да се присъединят към ПП Воля на Веселин Марешки е достатъчно красноречив факт.

 

„Само това е доказателство, че сме били прави, когато сме ги изключили от коалицията. Хора, с които нямаме никаква идеологическа общност, никакви общи идеи по програма и платформата и които до днес могат да бъдат в БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, а утре и веднага да се договорят с друга партия, не ни трябват в коалицията. Няма да има търговия в политиката на БСП, няма да има задкулисни договорки. Всичко ще бъде принципно”- заключи лидерът на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3733 |10.02.2017 Орбан към Борисов: Направихме Европа безопасна . 5| 5031 |09.02.2017 Нинова отговори на ГЕРБ за СЕТА: Вредно е! . 2| 3877 |08.02.2017 Нинова: 6 партии внесохме 6000 подписа за отличен 6 на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads