Реклама / Ads
210| 11363 |23.02.2011 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Има срамен мир между ГЕРБ и престъпните групировки

.
Ив. Костов
Литър олио в Ротердам е 1 лв и 50 ст, а в България, която е най-големият износител, е 3,00 лв. Ето я престъпността!, каза Костов и посочи, че му е омръзнало да слуша как Цветанов ръсел някакви неща като продран чувал.
 

Има 30 национални институции за борба с корупцията и ако те си вършат работата, няма нужда от 31-ва, затова няма как да подкрепям поредната, обяви по БНТ лидерът на ДСБ Иван Костов. В моите очи нищо не се променя. За да се премахва сега политическият привкус, значи преди е имало такъв. В момента се минимизират някакви щети, а имаше имплозия - взрив навътре, при който пострада един старомодно почтен човек като Цв. Йовчев, добави Костов.

ДАНС не може да започне да функционира както трябва, каза Костов и се съгласи, че агенцията е била зачената в грях. Той напомни, че е бил против нея. Що се отнася до организираната престъпност, там очевидно има примирие; явно сме в момент на срамен мир между правителството на ГЕРБ и престъпните групировки, каза той.

С кого е сраснат в момента Цветанов, с Октопода?, попита Костов. Омръзна ми да слушам как той, като продран чувал, ръси едни неща, които не си заслужава да се коментират. Институциите биха подновили битката с престъпността, в НС те са поставени в такава ситуация, че няма как да откажат консенсус, ако се потърси такъв в борбата с организирана престъпност, отбеляза той.

Литър олио в Ротердам е 1лв и 50 ст, а в България, която е най-големият износител, е 3,00 лв. Ето я престъпността, каза Костов. това означавало, че някой блокира каналите за външна конкуренция. Защо в плуващата в олио България цената е два пъти по-висока от тази в Ротердам? А защо няма вътрешна конкуренция, продължи той. Никой не смее да каже, че в България има монополен съдържател на зърно, осведоми лидерът на ДСБ. Няма сделки за зърно, значи на светло никой не търгува, каза той.

България е в тежка депресия, улиците са пусти, никой не пазарува, дори в МОЛ-овете няма хора, не цъфти търговията, констатира Костов. По време на депресия започват да се увеличават цените, и то на хранителните стоки. България по този път не може да излезе от депресията, затова трябва силна, антишокова програма, предложи Костов и добави, че дебатът по този въпрос го няма. Истинските теми са ясни и трябва да бъдат назовани - в България пазарната конкуренция не функционира; има стагнация и инфлация и това е най-тежкият удар върху икономиката, съобщи той.

Борисов има два хода - да отстрани Цветанов от поста му, или да поеме атаката върху себе си и така да отиде на избори, каза Костов и добави, че с такъв министър нещата в сектора за сигурност не вървели добре.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 235| 10161 |10.02.2011 Ив. Костов: Камбаната вече бие за ГЕРБ! . 48| 12033 |08.02.2011 Скандал между Първанов и Петков на път да взриви АБВ . 69| 9842 |24.01.2011 Цв. Цветанов: Има връзка между Гоце и Трактора . 158| 10651 |19.01.2011 Ив. Костов: Война е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads