Реклама / Ads
142| 12304 |29.06.2011 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Има тежка, популистка атака срещу ГЕРБ

.
Иван Костов
НС заприличва на ВСС, който се разложи морално; ще установим крепи ли се мнозинството на корупционна схема!, каза Костов. Сините искат да се установи има ли корумпирано мнозинство в НС. Не намирам време за консултантска дейност; то не и възможно, ако депутатът си върши работата, съобщи лидерът на ДСБ.
 

Не знаем дали депутатът В. Върбанов е обявил принадлежност към друга партия, но днес ще обявим две инициативи в НС, обяви по НТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Сметната палата да обяви законосъобразно ли е да се получават допълнителни средства и как се харчат те, връщат ли се обратно към депутатите; ще предложим и създаването на извънредна парламентарна комисия, за да се установи няма ли корумпирано мнозинство. Наличието на такова е една от основните причини България да спре в средата на пътя и да не може да извърви останалите крачки към европейските програми, към Шенген и др.

Общо съмнение има в НС, че парите всъщност следват депутата, т.е. отивайки у партията, се дават на депутата обратно; ГЕРБ до края на мандата ще получи близо 4 милиона допълнителни средства; Сметната палата може да установи за какво се разходват парите. Ако това е вярно, мнозинството се крепи на корупционна схема. Ако трябва Сметната палата трябва да сезира прокуратурата, каза Костов.

Тази временна парламентарна комисия трябва да стигне до сърцевината на проблема и той да се разреши чрез поправка на текстовете на закона за политическите партии. Ако ГЕРБ върнат парите за В. Върбанов, те ще отидат за Обединени земеделци, така сме се разбрали още в началото на мандата, увери Костов в духа на хипотезата.

Страницата трябва да се затвори, защото това е тежка популистка атака срещу ГЕРБ
. Може да има някакво тълкувание в закона, предположи Костов, както каза "на разбираем език, подобен на този, който използва ГЕРБ". Народните представители трябва да покажат, че могат да се справят с този проблем, иначе започват да приличат на ВСС - вижте как се разпадат там нещата, как морално се разлагат те в очите на хората, добави лидерът на ДСБ. Това е бацилът на корупцията; ще заприличаме на ВСС, ще говорим небивалици, предупреди той.

Аз не намирам време за консултантска дейност; то не и възможно, ако народният представител си върши работата. В България, ако консултираш, не можеш да взимаш повече от 300-500 лв на час. Но ако си депутат, трябва да ходиш в избирателния си район, по комисии, да четеш и да се готвиш, ако си много способен депутат, с огромен опит, ти остават 5-максимум 10 часа. Сметнете колко е това, предложи Костов.

Идеи в България има колкото искате, нямаме реализация на идеите, каза лидерът на тъмносините. Нямам идея кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, но ако ГЕРБ са стигнали дотам да изберат кандидат само, за да изненадат Синята коалиция, това е много жалко, защото сме в една фамилия. Не си заслужава нас да ни изненадват, каза Костов. Ние подкрепяме министри заради действията им, но няма да заемем мястото на Атака.

Дали Р. Христов ще стигне до балотаж, това зависи от неговата кампания; аз ще гласувам с убеденост за него, защото имаме споразумение и това е начин да се реализират политиките в страната. Иначе ще заприличаме на Б. Борисов, да си коригираме изказванията непрекъснато, добави Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6274 |23.06.2011 Костов: Независими депутати заради интереси крепят ГЕРБ . 48| 5905 |21.06.2011 Костов: Вот, иницииран от РЗС, не подлежи на обсъждане . 66| 5647 |10.06.2011 Ив. Костов: Цветанов повтаря лъжите на ДС . 97| 7775 |07.06.2011 Ив. Костов: Някои министри подкрепяме, има слаб вицепремиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads