Реклама / Ads
64| 7462 |07.09.2011 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Изборите - покер със скрити карти!

.
Иван Костов
Ще се цепи ли Синята коалиция - след изборите! Ще коментирам темата за парцелирането на дясното, но по-късно. Има причини и те са много дълбоки, не е сърдене и цупене, а дълбоки, принципни различия. РЗС трябва да се еманципират напълно от процеса на своето раждане, поиска Костов.
 

Много искам демокрацията да си пробие път през машинациите; искахме ЦИК да не е партиен орган, ако е паритетно избрана, няма да може да направи подобни безобразия, това е скандал, констатира по повод ситуацията в Плевен с Найден Зеленогорски БНТ лидерът на ДСБ Ив. Костов. Първи се обърнахме към ЕП и поискахме наблюдатели, въпреки че те няма да спасят ситуацията, а ще го направи българският избирател.

Хората се объркват от нещата в Синята коалиция, призна Костов. Ще подкрепим навсякъде в страната регистрираните общински сини коалиции, обеща той и каза, че тя е реален политически факт. Ще изпълним споразумението, което имахме на предварителните избори и ще подкрепим Румен Христов, защото в основата на почтеността е да се изпълняват поетите ангажименти, каза Костов.

Обстоятелствата се стекоха така, че ние се превръщаме в избиратели, тъй като не участваме в регистрацията, но на изборите ще се разбере дали този ход е в състояние да докара предварителна подкрепа за Р. Христов, каза Костов. Ще коментирам темата за парцелирането на дясното, но ще го направя по-късно. Има причини и те са много дълбоки, не е сърдене и цупене, а дълбоки, принципни различия, прибави той. Дали ще има разцепление, ще покаже поведението на СДС след изборите, когато ще се решава въпросът за следващите парламентарни избори.

РЗС трябва да се еманципират напълно от процеса на своето раждане и да се разграничи от Ал. петров, за да влязат обратно в политическото пространство, каза Костов и добави, че не можело да има споразумения, докато не се затвори вратата на миналото. личало, че вървят в тази посока, добави той.

До оня ден тези избори ми приличаха на игра на покер със скрити карти, трябва да ги видим на пода, каза още Костов.

Почти сигурно е, че ще има печатане на пари, прогнозира Костов и каза, че те ще нахлуят и в нашата страна и срещу тях трябва да се пуснат български левове в обращение. В този смисъм по-лесно ще се събира инфлационен данък, но периферията и бедните винаги най-силно страдат от високата инфлация, обясни той и каза, че предварително трябва да се вземат сериозни предпазни мерки.

Трябва да има предприемаческа инициатива, която да се отдели от държавата; когато има друг собственик и стопанин, се надявам да спре контрабандата и Булгатабак да излезе на отварящите се пазари, където да засили икономическата си активност. всеки, който се е допирал до Булгартабак е имал корупционни скандали, коментира още Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 198| 10599 |08.08.2011 Ив. Костов: Срещу мен хвърлят гранати, аз не хвърлям гранати . 116| 6802 |06.07.2011 Ив. Костов: ГЕРБ отиват на избори във война с всички . 142| 12297 |29.06.2011 Ив. Костов: Има тежка, популистка атака срещу ГЕРБ . 52| 6268 |23.06.2011 Костов: Независими депутати заради интереси крепят ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads