Реклама / Ads
154| 14615 |28.03.2012 ПОЛИТИКА

Костов се коалира с ГЕРБ, ако Борисов се откаже от "Белене"

.
Иван Костов
Не съм правил грешки и не чувствам вина за приватизацията, до продажбите на "Кремиковци", „Горубсо", ОЦК Кърджали, „Кремиковци" и още 22 предприятия се стигна, защото иначе трябваше да бъдат закрити, обясни експремиерът. Не може и да се гарантира, че „Белене" ще бъде модерна и безопасна централа, смята той.
 

Решение на МС от 1991 г., в което се забранява строителството на АЕЦ „Белене" , показа самият той по БТВ. България и сега не може да вземе кредит за строителство на нова ядрена мощност, защото ще натовари външният дълг на страната. Не може и да се гарантира, че „Белене" ще бъде модерна и безопасна централа, коментира още той.

Може да се коалираме с ГЕРБ, но това ще стане само ако Бойко Борисов покаже привързаността си към евроатлантическото мислене и се откаже от строежа на АЕЦ "Белене", каза още Иван Костов. Но уговори: това все пак не било сигурен знак, че може да има политическо обединение между двете партии.

 

Всяка инвестиция в икономия на енергийни разходи има огромна възвръщаемост, това може са стане чрез саниране на сградите и смяна на дограмите, а когато това се направи, консумацията на електроенергия ще спадне с 20-30%, обясни той.

 

„Кремиковци" беше фалирало и Валентин Захариев го купи с огромни задължения по мое време. До продажбите на „Горубсо", ОЦК Кърджали, „Кремиковци" и още 22 предприятия се стигна, защото иначе трябваше да бъдат закрити, каза Костов.

 

ОЦЗ, чийто наследник в момента е изпадналия пред фалит Оловно-цинков комплекс, беше препродаден от Цветелина Бориславова на Валентин Захариев при това в присъствието на тогавашния главен секретар на Бойко Борисов. Така поне си спомням от кадрите, съобщи още Костов.

Не съм правил грешки и не чувствам вина за приватизацията, осъществена при управлението на моето правителство, категоричен беше тъмносиният лидер.

 

Проблемът с битовата престъпност е голям и не може да бъде овладян от МВР, обяви констатира още лидерът на ДСБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 116| 16855 |26.03.2012 Костов и Надежда Михайлова взимат на абордаж Синята коалиция . 188| 9965 |21.03.2012 Костов: Драшков е махнат заради “Белене” и разследвания за пране на пари . 108| 8539 |20.03.2012 Надежда не дава развод на Костов . 77| 9071 |19.03.2012 Сидеров: Ако Д. Атанасова е тежката артилерия на ГЕРБ, аз съм папа Бенедикт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads