Реклама / Ads
52| 6269 |23.06.2011 ПОЛИТИКА

Костов: Независими депутати заради интереси крепят ГЕРБ

.
Иван Костов
Този, който е отговорен за това независими депутати да подкрепят ГЕРБ, не е точно финансовият министър, а е министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той трябваше да дойде, защото може и да каже истинските причини, поради които тези депутати гласуват за ГЕРБ.
 

Това каза днес в парламента лидерът на ДСБ Иван Костов.

По думите му сред независимите избраници, гласуващи с управляващите, има разследвани за данъчни нарушения, като източване на ДДС, спрени призовки, спрени разследвания и други подобни, което е известно на Народното събрание. 

Според лидерът на сините обаче тази закрила е съвсем временна и тя е до момента, до който изтича мандатът на управлението на ГЕРБ.

Никой няма да се съгласи да закриля по-нататък и да саботира разследване срещу народни представители по какъвто и да е повод след следващите парламентарни избори. Това е временно сечиво, за да се прави мнозинство в Народното събрание, коментира Костов.

Той заяви още, че ако не този министър на финансите и ако не това НС, ние ще искаме следващото Народно събрание да разследва как са се разходвали субсидиите, с които са купени гласовете на независимите народни представители".

Иван Костов и Мартин Димитров са изпратили писмо до шефа на Сметната палата Валери Димитров с настояване да провери кои парламентарни сили са приели независими избраници да декларират принадлежност към тях. Сините питат дали одитната институция проверява доколко тези партии предоставят пряко или опосредствено бюджетната субсидия на заявилите се към тях независими депутати. Ако не получат удовлетворяващ отговор, от обединението ще сезират прокуратурата.

Димо Гяуров от СДС съобщи, че внасят поправка в закона за политическите партии да отпадне текстът от него, който регламентира парите от държавната субсидия да следват напусналия депутат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5896 |21.06.2011 Костов: Вот, иницииран от РЗС, не подлежи на обсъждане . 66| 5646 |10.06.2011 Ив. Костов: Цветанов повтаря лъжите на ДС . 97| 7770 |07.06.2011 Ив. Костов: Някои министри подкрепяме, има слаб вицепремиер . 30| 7759 |29.05.2011 Иван Генов: Първанов служи на сенчести и олигархични интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads