Реклама / Ads
119| 6840 |16.04.2011 ПОЛИТИКА

И. Костов: Политиката на ГЕРБ е грешна

.
Иван Костов
В основата на цените днес има монопол, една част от поскъпването се дължи на картелите, срещу които не се противостои. Страшната истина за българските производители е, че ако не ги оберат на полето, след това ще ги оберат прекупвачите. Синята коалиция има подготвени хора за президенска кандидатура, но досега конкретни имена не са обсъждани.
 

Крайният производител не достига до пазара, за да си продаде стоката, а това не му гарантира конкурентни цени, каза лидерът на ДСБ в Седмицата по Дарик.

Ние заварихме мафиотски структури, но се опитахме да съдадем възможност производителите да стигнат до потребителите. Това означава да има пазари, на които да излязат директните производители. Има начин това да бъде уредено, посочи Костов.

Инфлацията се повишава, но има и стагнация. Надяваме се, че икономиката ще се развие и това се случва, но ефектът ще е бавен върху доходите на хората.

У нас вече 20 години демографската ситуация е страшна – страната се стопява. Това засилва негативизма в светоусещането на хората, поясни Костов.

Според него  готовността или неготовността на партиите за изборите не влияе върху усещането на хората. Предварителното решение на ДСБ е да се предложи единна кандидатура за изборите, каза той и добави, че Синята коалиция има подготвени хора за президенска кандидатура, но досега конкретни имена не са обсъждани.

В България властта е концентрирана в Парламента; тези избори, които идват, са прелюдия към излъчването на тази класа, която ще я тласне към преодоляване на кризата и ще реши бъдещето на страната. Вече три правителства не правят реформаторска политика. Големият въпрос е това, кой е в състояние да извърши реформата в България - ГЕРБ, Тройната коалиция не решиха този проблем.

Не виждам на политическия хоризонт друга политическа формация, освен Синята коалиция, която да извърши реформата в България. Възможно е и заедно с ГЕРБ да разрешим този въпрос, каза лидерът на ДСБ и поясни, че хората ще решат, кой да ги управлява.

ГЕРБ отиде много далече от това, което обеща. ГЕРБ е най-голямото отрицание на ГЕРБ, категорично каза Костов. Не бива да се мълчи, когато се вижда, че политиката е грешна. 

Коментирайки проекта Белене Костов предложи правителството да каже кое поколение реактор ни продава руската страна. Не трябва да се допуска мошеничество в тази сделка. Това е въпрос, който стои на масата на преговорите, поясни гостът. Според него България може да построи нови ядрени мощности, но те трябва да са най-доброто в техническо отношение и да отговарят на новите изисквания за безопасност.

Frognews.bg 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 119| 10129 |30.03.2011 Ив. Костов: ГЕРБ да не се преструват, че знаят отговорите на въпросите . 240| 8973 |28.03.2011 Костов: Сценарият „Сакскобургготски” се разиграва от ГЕРБ и БСП . 93| 6071 |26.03.2011 Ив. Костов: Синята коалиция се отдалечава от ГЕРБ . 68| 6138 |19.03.2011 Ив. Костов: Ще подкрепим вот на недоверие към Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads