Реклама / Ads
11| 6139 |18.01.2010 ПОЛИТИКА

Костов разкритикува ГЕРБ за еврофондовете

.
Иван Костов Източник: Вяра Йовева
В ДСБ подкрепили Желева за зам.-председател на ЕНП, защото била българка, но нищо повече. Костов припомни, че ГЕРБ са взели решението за кандидат-комисаря сами.
 

„Липсва пробив в усвояването на средствата от еврофондовете”, отсече лидерът на ДСБ Иван Костов на посещение във Варна.Според него най-тежкият момент на антикризисната политика на правителството е именно това. Той разясни, че докладът на Европейската комисия е бил много критичен към страната ни по отношение изключително лошото усвояване на средствата от еврофондовете, процентът на получени или договорени пари е изключително нисък, като Костов посочи, че процентът е около 0,4. „Това е най-тежкият момент от правителствената стратегия, която иначе ние приветствахме,”, коментира още лидерът на ДСБ.

По негови наблюдения болничните заведения в страната са наистина плачевно състояние, дори и специализираните. Според Иван Костов страната има нужда да се върне в релсите на смелите реформи, като всеки министър, който няма смелостта да пристъпи в реализирането на тези реформи, заслужава критиките на Синята коалиция. „Има министри, които много бавно пристъпват към тези реформи и министър Нанев е един от тях”, посочи Иван Костов.

Командира не пропусна да коментира кандидатурата на министър Желева за еврокомисар, като обяви, че ДСБ е подкрепило Румяна Желева за зам.-председател на ЕНП, защото е българка. "Никой не е консултирал с нас, нито е имало сондажи за издигането на кандидатурата й.", добави Костов.

По думите на Костов ГЕРБ не е потърсил диалог с партията му дори след интервюто на Желева, за да бъде обсъден т. нар. План Б за издигане на нов еврокомисар. Той каза още, че трябва да бъдат направени сериозни отстъпки за социалистите в Европейския парламент и най-вероятно Бойко Борисов ще бъде посъветван от Брюксел, от където ще му бъде казано как и кога да действа в тази посока.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9450 |17.12.2009 БСП вари курбан от грехове за Трайчо Костов . 43| 9719 |15.12.2009 Ив. Костов: 7 млрд. от бюджета липсват! . 23| 6411 |09.11.2009 Костов и Атака искат импийчмънт на Първанов . 16| 6886 |24.06.2009 Данаилов дари предизборно манастир, строен от Елена Костова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads