Реклама / Ads
198| 10598 |08.08.2011 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Срещу мен хвърлят гранати, аз не хвърлям гранати

.
Иван Костов
Предстои втора криза, спад и и безработица. Монопол има, но не бива да има злоупотреба с монополно положение. Съдът се произнесе за Лукойл, позовавайки се на аргументи за целесъобразност; явно съдът обслужва интересите на Лукойл Нефтохим, констатира лидерът на ДСБ.
 

Планът на Обама беше изтълкуван неуспешно, този на Берлускони - също, Нюйоркската борса падна, натрупаха се сигнали, че кризата ще влезе във втория си спад, обяви по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Преките последствия за България са, че няма да се преодолее безработицата и да се повишат доходите, прогнозира той. Дано да е в по-малък мащаб, защото вторите кризи не са с такъв спад, но може да се влезе в дълговременна депресия, каза Костов.

Бяха ми хвърлени стари обвинения с езика на бившата ДС, но премиерът очевидно има къса памет, защото той каза, че ще направи правителство на малцинството и който иска да го подкрепи, но пазарлъци не е имало, това означава да се разменят стоки. Когато се говори за управление, става дума за споделена отговорност, поясни лидерът на ДСБ. Разговорите бяха едни-единствени и ГЕРБ отиде към съставяне на правителство, правейки избора си тогава.

Съдът се произнесе за Лукойл, позовавайки се на аргументи за целесъобразност, коментира Костов. Съдът не е забелязал, че лицендът е отнет на Лукойл Нефтохим, а не на Лукойл България, това е много странен съд, продължи той. Излиза, че Лукойл е монополизирал дори стоковата борса в страната, което не е вярно, ще ми се да не е така. Явно съдът обслужва интересите на Лукойл Нефтохим. Свеждането на въпроса до измервателни уреди е подмяна - въпросът е за противодействие на господстващото положение на Лукойл, изясни той. По същество въпросът е за контрабандата и сивата икономика; щом не се уважава искането на Танов, значи се препятства митническата проверка. Премиерът носи отговорност, ние го призовахме да застане категорично зад Танов и Дянков и техните аргументи за обжалване.

В басейна на Черно море има монополен доставчик на суров петрол и това е Москва; има господствено технологично производство и трето - трябва да се изясни дали има злоупотреба с монополно положение, именно което се преследва в ЕС. Ако вносът на горива е свободен, няма да има такава злоупотреба. Най-важното условие е да има конкурентен внос, така отговори Костов на въпроса той ли е направил сделката по този начин. Бил убеден, че в България като член на ЕС няма да допусне злоупотреба с монополно положение. Ако се допускал внос, цената щяла да падне с около 20 ст., каза Костов. По време на всички управления е имало контрабанден внос и борба с него, при нас борбата беше що-годе сполучлива, добави той.

Лукойл спечели от ситуацията - получи огромна пауза, за да може да произвежда, но се надявам ВАС да спре това. Иначе ще стане ясно, че се прави голям театър в ущърб на българските граждани.

Срещу мен хвърлят гранати, аз не хвърлям гранати, констатира Костов. Тези хора, които показаха по телевизиите, ми приличат на ултраси. Чакам да ме повикат за проверка дали ние да сме инсценирали този взрив, коментира Костов взривовете пред партийни централи, които нарече грозно развитие на политическата ситуация преди избори. Прави се, за да се всее страх, обясни той.

За президентските избори ще гледаме да получим резултат, по-добър от този на последните избори
- това е нашата непосредствена цел, заключи Иван костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 112| 9851 |18.07.2011 Репресираните: Ако сините гласуват срещу ГЕРБ - това е национално предателство . 72| 5474 |13.07.2011 Опозицията се договаря за вота срещу Цветанов . 116| 6802 |06.07.2011 Ив. Костов: ГЕРБ отиват на избори във война с всички . 37| 10732 |05.07.2011 Антония Първанова поведе жълт бунт срещу Кунева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads