Реклама / Ads
158| 10644 |19.01.2011 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Война е!

.
Иван Костов
Президентът Първанов, съветникът му Цв.Цветков, Алексей Петров и други бивши служители на ДС са тези, които задават темата понастоящем; Борисов трябва да влезе в истинска битка с тройната коалиция, констатира синият лидер.
 

Решението на премиера Бойко Борисов да поиска вот на доверие към кабинета не ме изненада, обяви по БНТ лидерът на ДСБ Иван Костов. ГЕРБ в момента изглежда като партия, която е изгубила възможността да задава събитията и да диктува това, което се случва в страната. Като че ли затъва в отговор на чужди провокации. Инициативата е изпусната. Президентът Георги Първанов, неговият съветник Цвятко Цветков, Алексей Петров, заедно с други бивши служители на Държавна сигурност са хората, които задават темата понастоящем, отчете Костов.

Тази тема със СРС-та измества всички останали теми на правителството. Чрез вота на доверие ГЕРБ всъщност ще се опитат да си върнат инициативата.

Бойко Борисов трябва да направи всичко възможно, за да върне важните въпроси, защото гражданското общество е разтерзано от тази милиционерщина, при която някакви хора вадят непрекъснато някакви СРС-та, всички се занимават с четене на СРС-та. Това става едно шизофренно състояние. Това не е демократично гражданско общество, то се занимава с други въпроси. Трябва да се търсят важните въпроси, а не провокациите, каза още Костов.

"На война като на война" не е метафора, водят се военни действия, без да се стреля, но има и друг тип войни, като студената война, например, каза още Костов, който също бил обект на подобна атака и още усещал зъбите от нея. Според него в дъното на атаката са руските енергийни проекти. Големите интереси на руската страна са правителството да не потвърди подкрепата за "Набуко", както и да се продължи строежа на АЕЦ "Белене. Аз казвам, че Борисов трябва да влезе в истинска битка с тройната коалиция, с нейните кадри, препоръча Костов.

Правителството е изключително слабо; трябва да се спре картелирането, да осуети опитите на зърнените спекуланти за покачване на цените. Ако българските продукти се изравнят със световните, това ще е страшен удар върху бедните хора в България, предрече лидерът на ДСБ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 164| 9749 |17.12.2010 Ив. Костов: Исках да ме подслушват, защото бях заплашван . 142| 11782 |11.12.2010 Ив. Костов: Младенов, кога ви избрахме за Дядо Коледа? . 55| 10514 |02.12.2010 Ив. Костов: Кой е бил водещият офицер на Румен Петков? . 30| 8592 |30.11.2010 Иван Костов: Има ли грешка, има и прошка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads