Реклама / Ads
71| 6183 |07.06.2013 ПОЛИТИКА

Кристалина Георгиева: В Брюксел са доволни, че имаме работещо правителство

.
Кристалина Георгиева
В Брюксел се изпита чувство на облекчение, че България сформира бързо работещо правителство. Партньорите от Европа са доволни и от това, че новото правителство е декларирало готовността си да се обърне към проблемите на хората и ще изпълнява приоритетите, които са заложени в европейската политика.
 

Това каза във Варна Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи, съобщи "Фокус".

Комисар Кристалина Георгиева обясни, че все още не може да даде коментар по отношение на новия кабинет и допълни, че в неделя й предстои среща с министър-председателя Пламен Орешарски.

Кристалина Георгиева откри във Варна информационния център на Европейския съюз "Европа директно". Центърът се намира в сградата на Търговско-индустриалната камара на адрес бул. Приморски 135. Центърът във Варна е част от новото поколение информационна мрежа "Европа директно", която ще действа в периода 2013-2017 г. Целта на центровете "Европа директно" е да осигуряват достъпна и бърза информация на гражданите по всички европейски въпроси.

Очаква се наводненията да стигнат Будапеща около 10 юни и след това високите води да са в района на България, Румъния и Сърбия – това се очаква да се случи около 14 юни, каза още еврокомисарят.

Положението след наводненията в Централна Европа още е сериозно. Днес би трябвало да е пиковият ден за Братислава, допълни комисар Георгиева. Според нейните наблюдения засега най-лошото минава, въпреки че река Елба в Германия създава още много сериозни проблеми.

„Имаме пари в Европейските фондове за подготовка и борба с бедствията – трябва да ги използваме. България го прави, но в бъдеще трябва да го прави още повече”, отговори на въпрос за помощта, която може да окаже ЕС на пострадалите държави комисар Георгиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6898 |05.03.2012 В.Сидеров: ГЕРБ нямат идейна програма, слугуват на Брюксел . 84| 5718 |21.07.2011 Борисов: Оценката на Брюксел е “отличен” за гражданите . 37| 6126 |11.03.2011 Б. Борисов: След Брюксел съм по-голям оптимист за Шенген . 5| 5896 |20.07.2010 Брюксел отчете: София спря пасивната съпротива срещу ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads