Реклама / Ads
8| 16688 |27.09.2017 ПОЛИТИКА

Алфа Рисърч: Рекордно неодобрение към работата на парламента и главния прокурор

.
Боряна Димитрова Източник: БГНЕС
Рекордно неодобрение към работата на парламента и недоверие към желанието на управляващите да преборят корупцията. Това са част от изводите след допитване на ”Алфа Рисърч”, направено сред представителна извадка на населението.
 
Президентът Румен Радев продължава да се ползва с одобрението на мнозинството от българските граждани, но от юни до септември положителните оценки за дейността му спадат от 57 на 54%, сочат данните на традиционното проучване на обществените нагласи на "Алфа Рисърч". То е проведено в периода 13-20 септември чрез 1030 интервюта.

До средата на годината популярността на Радев бележеше постепенен ръст, като от "Алфа Рисърч" посочват, че следващите месеци ще покажат какъв ще бъде развоят в персоналния му рейтинг. Според проучването подкрепата си за президента започват да оттеглят предимно десни избиратели, дали му кредит на доверие при встъпването в длъжност.

Първите действия на парламента за есенния политически сезон задълбочават критиката към неговата работа, сочи още проучването. Положителните оценки за 44-ото Народно събрание спадат от 15 до 12%, а отрицателните нарастват от 39 до 44 на сто. Малко по-високо е доверието към председателя на парламента Димитър Главчев - 17% положителни срещу 33% отрицателни оценки.

Установеният преди месеци положителен тренд в оценката за работата на полицията спира развитието си, посочват от "Алфа Рисърч". Въпреки че остава с по-висок кредит на доверие от съда и прокуратурата, одобрението за работата й спада от 26 на 22%, срещу 38% отрицателни оценки.

Както и в предишни месеци, дейността на правосъдната система е съпътствана с най-висока обществена критика. Тя преобладава както за работата на съда (10% положителни срещу 58% отрицателни оценки), така и за тази на обвинението в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров (9% положителни срещу 49% отрицателни оценки).

    
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 13682 |18.04.2024 "В Скопие прекалиха". Графити зоват срещу българите в Северна Македония . 7| 13165 |17.04.2024 Свалиха Станимир Михайлов, ГЕРБ овладя НЗОК и наложи добре познатия модел . 1| 3248 |16.04.2024 Иван Брегов: Клановете в правосъдието могат да унищожат живота на всеки. Борисов и Габриел трябва да бъдат разпитани . 5| 2983 |14.04.2024 Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, посочи служебният премиер Главчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads