Реклама / Ads
7| 5657 |08.06.2015 ПОЛИТИКА

Куюмджиев: Оставката на Стойнев - първа стъпка за връщане на доверието към БСП

.
Явор Куюмджиев
Другарят Драгомир Стойнев да си подаде оставаката сам, ако има чест или да бъде гласувана. Тази позиция не бе против Стойнев, а принципна позиция, защото винаги излизаме от управлението с подвита опашка. Това заяви Явор Куюмджиев от БСП, коментирайки войните в БСП и поисканата от него оставка на бившия енергиен министър.
 
Една групичка от хора гледат какво се случва в партията, излизат навън и започват да плюят на гърба на БСП за собствена кариера, разграничи се Куюмджиев от свои съпартийци.

Не искам да си препираме мръсните дрехи пред камерите. Всичко трябва да обсъждаме в националния съвет на партията, допълни Куюмджиев. Много хора имат голяма вина, че загубихме последните избори. БСП прави голяма грешка като вкарва познати, съгрешили лица, на депутатските места. Трябва да прекратим тази практика. Много хора не изпълняват политиката на партията, каза социалистът.

Не само Стойнев,  и други хора имат вина за загубените избори. И отново ги правим заместник-председатели на партията. Не е важен конкретният човек, важен е принципът. Когато  сме сбъркали и този човек не се е справил със задачите, не е слушал тези, които са го съветвали, трябва да си понесе отговорността за действията и бездействията си, каза още той.

Той нападна бившият икономически министър Ппетър Димитров, който нарече Петър Туршията.Това са интрите на хората, които са живели на гърба на партията. Извън нея те са никой. За тях БСП е била ракета носител. Те не могат да носят отговорност, обясни експертът. Не съм представлявал Цветан Василев в това министерство. Вкарват интриги. Гледат да очернят всеки, допълни той.

Аз обвинявам Петър Димитров и Драгомир Стойнев в редица провали в енергетиката. Пък с господин Димитров мога да си потърся правата в съда заради клевети. Нека каже публично – кой е този господар, на който слугувам. И после ще се видим в съда, заяви Явор Куюмджиев.

Не може повече хората да бъдат очерняни със слухове за това, че заемат някаква позиция. Година и  половина мълчахме за Белене, въпреки референдума , който започна да клати управлението на Борисов. Едно от решенията бе да се влезе в споразумение с Атомстройекспорт, с други инвеститори, разкри той.

Изморих се да отговарям за чужди грешки. Омръзна ми да отговарям, защо не строим АЕЦ "Белене", защо подкрепихме фашисткото правителство в Украйна, посочи Куюмджиев, обяснявайки загубите на БСП на изборите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4845 |21.05.2015 Миков не отговори дали ще иска оставката на Др. Стойнев . 39| 5860 |06.03.2015 Острието Мая поиска оставката на Калфин като "министър на задлъжняването" . 33| 6868 |05.03.2015 Р. Бъчварова шикалкави за оставката на Вучков, брани Борисов . 8| 4998 |09.02.2015 Др. Стойнев: Не споделям ценностите на модела, който роди СИРИЗА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads