Реклама / Ads
168| 10197 |18.04.2012 ПОЛИТИКА

М.Кунева: В България се прави политика с пергел и транспортир

.
Меглена Кунева
В България продължава да се гледа доста примитивно на политиката. Мерим с транспортир и пергел понятията “ляво и дясно”, а това са методи на работа за ученици в 4 клас. Това обяви по БНТ бившият еврокомисар Меглена Кунева, чието гражданско движение набира потенциал и според социолози ще присъства в следващия парламент.
 

 

Кунева опроверга спекулациите, че между нея и ДСБ съществува някаква тайна сделка, след като преди седмица двама от напусналите партията на Иван Костов се присъединиха към нейното движение.

 

Просто има съвпадение на идеология и съвременно мислене, обясни Кунева.

 

Според нея у нас съществува картел от страна на политическите партии, които са си разпределили пространството и не искат да допуснат нови субекти. Тя призна, че е била изкушена от възможността да се откаже от политиката, но на този етап отказва да се отчайва от народа си и смята, че може да му бъде полезна.

 

Ще се боря срещу порочните практики, които отвратиха хората от политическия живот, декларира Кунева.

 

Тя не скри острите критики, които има към правителството на Борисов по отношение на икономическата му програма и действия.

 

Отвращава ме начина, по който се прави икономика в България – пълна некомпетентност е да тръбиш, че ще имаш над 2% ръст на икономиката,  после да обясняващ, че е ще стигне до 1.8-1.2%,  а накрая МФВ да каже категорично, че ръстът на икономиката ни реално е 0-8%. Така ние просто правим в държавата бойкономика. Не вярва българският премиер да се интересува от икономическите проблеми, същото е и отношението му и към високите цени на горивата. Поне правителството с действията не показва, че тази тема го вълнува и е важна за него. Правителството е просто най-големият търговец на време у нас, купува време от хората с пиарски акции и помпозни изявление. Първо театрално затвориха бензиностанциите, които са без измервателни уреди, а после тихомълком ги пуснаха отново да работят. Реално в страната ние имаме един голям вносител на горива и една рафинерия, затова трябва да се потърси вносител, който да ги конкурира, за да паднат реално цените, коментира Меглена Кунева.

 

Тя не подмина и темата за АЕЦ “Белене”, като обясни, че през периода от отварянето на проекта по време на царското правителство до сега той се е дискредитирал твърде много и затова вече не е ефективен за България.

 

“Белене” щеше да е добър проект, ако имаше европейски инвеститор, търсене на ток и добра цена, на която да се продава, смята Кунева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 130| 10506 |25.03.2012 Р. Инджова: България е обречена на извращенията на посткомунизма . 22| 9024 |12.03.2012 Политическият канибализъм преуспява в България . 60| 12351 |01.02.2012 Д. Гяуров: Съветническият кръг около Първанов направи много бели . 93| 10895 |18.01.2012 Е. Сугарев: Времето на Първанов беше най-зловредното за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads