Реклама / Ads
83| 9007 |10.09.2012 ПОЛИТИКА

Кунева: ГЕРБ живeят като политически аутисти

.
В България единственото, което е стабилизирано е затягането на коланите. Това заяви пред БТВ лидерът на „България на гражданите“ Меглена Кунева. Ако продължаваме да живеем като политически аутисти няма да излезем от кризата.
 

„Конкурентоспособността в България не се е подобрила. На практика безработицата повишава този показател“, каза Кунева, цитирайки проучване на швейцарски институт, партньор на Световния икономически форум. Аз ще бъда част от борда на един от форумите, издаде Кунева.

Ако имаме нисък експорт и търговски дефицит нивата също се променят. Кого лъжем – себе си, отговори Кунева. В областта на съвременната икономика България живее с век и половина назад, не се инвестира в цифрови технологии, а се правят програми за временна заетост на принципа „тези камъни трябва да се преместят от тук там“.

Основният опонент на „България на гражданите“ са управляващите, ние сме алтернатива на политическата система, каза Кунева. „Нямам договорки преди изборите“, така тя отговори на въпроса за съмненията, че вече има негласно споразумение за ненападение с ГЕРБ. Няма да правя и тайни и мръсни коалиции, уточни лидерът на „България на гражданите“. „Как се случи РЗС да действа между уволнението на Бойко Борисов и сегашния слугинаж, сега се опитват да ми припишат подобно поведение. Бих искала да имам партньор, който има морален постамент“, уточни Кунева. Според нея има две теми, по които всички партии трябва да се обединят – изборът на нов ВСС и изборното законодателство.

В момента има наченки на политическо омаскаряване. Следва създаването на фалшиви партии и движения, които да отнемат на автентичността на „България на гражданите“. Начина, по който се разпознават инженерните политически проекти е времето, когато се появяват и хората, които застават начело. Освен всичко това, на изборите ще се правят директни кражби на гласове и манипулации, предупреди Кунева. Тя цитира и случай от малка община, в която на хората са им платили, за да гласуват, а след това политиците отказвали, да изпълняват обещанията си. Обикновено колкото повече се плаща, толкова повече вреди се нанасят, разкри лидерът на „България на гражданите“

Ще направя всичко възможно, за да има международни наблюдатели на вота в България, обеща Кунева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 136| 8246 |05.09.2012 От ГЕРБ обещаха: Ще помогнем на БСП . 21| 6649 |04.09.2012 Според Станишев ГЕРБ призовавали да не ги гледат, а да ги слушат . 82| 8439 |20.08.2012 Кунева: Бойко Борисов лъже за цените на горивата . 7| 8609 |24.07.2012 Депутатите се захващат с „недоверието“ към ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads