Реклама / Ads
41| 5824 |04.04.2011 ПОЛИТИКА

Кунева не иска да е кандидат за президент на НДСВ?

.
Миглена Кунева
НСДВ гласят Меглена Кунева за кандидат-президент, тя се колебае. Жълтите обаче са категорични, че ще изчакат нейното решение - дали първият ни еврокомисар ще се включи в надпреварата за президент или не.
 

Според партията Кунева може да обедини максимален кръг хора. Тя е и в състояние да разбие статуквото, наложено от ГЕРБ, освен това е опитен политик, ценен в европейските институции.

Жълтите дават срок на еврокомисаря до 20 април да вземе решение за участие в президентския вот.На тази дата ще се проведе заседание на политическия съвет на царистите, ако тя не желае да участва в надпреварата, от партията ще търсят друга своя кандидатура.

От НСДВ се обявиха против взетото на тъмно решение за участието на България в „Евро плюс".Според зам.-председателя на партията Любомир Дацов има много опасности, много рискове от безрезервната ни подкрепа за пакта. Според НДСВ неприемлив е начинът за определяне на вноските, които ще плащат участничките в пакта.Страните, които не спазвали финансова дисциплина са облагодетелствани, а бедна България ще плаща за недисциплинираните богати държави, изтъкват още от НДСВ.

Вноската, която страната ни ще трябва да плати за участието в пакта възлиза на 360 млн. евро.Освен това гаранцията на страната ни за спасяване на страна членка при негативен вариант като гръцкия възлиза на 17 % от БВП.Тази гаранция според бившия финансов министър Милен Велчев е два пъти по голяма от фискалния резерв, тя е по-голяма и от вътрешния и външния дълг на страната.Също така жълтите изтъкват че тази гаранция като размер е подобна на гаранцията на Люксембург.Според Милен Велчев красноречиво е мълчанието по темата на финансовия министър Дянков, който в началото на дебатите за пакта се обяви против него. Сега, след като се присъединяваме към него, Дянков, по думите на Велчев, не е обелил и дума.

Мълчанието му е по-оглушителен от всичко, което е казал през последните две години, посочи Велчев.Царисти обаче оценяват и положителните идеи в пакта като признаване на всички дипломи в ЕС и реформиране на пенсионните системи в страните членки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 7757 |03.04.2011 Цветан Цветанов: Кандидат-президентът на ГЕРБ може да е жена . 74| 7739 |26.03.2011 М. Андреев: Симеон става изключително сериозен кандидат за президент . 127| 10911 |09.03.2011 Бр. Аспарухов: Борисов в последния момент ще се кандидатира за президент . 120| 12513 |05.03.2011 В. Сидеров: Кунева е национален предател; Нейнски приватизира гаража на ЦК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads