Реклама / Ads
8| 5461 |08.09.2015 ПОЛИТИКА

Кунева: Репутацията на България е заложена на карта

.
Меглена Кунева
Не бива да има недосегаеми, този закон би трябвало да пази честните политици, допълни тя. На следващо гласуване законът ще мине. защото репутацията на България е заложена на карта. Въпросът е дали ще бъде омекотен този закон. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева в ефира на БНТ
 
Не мога да разбера как някои депутати гласуваха въздържал се по предложения закон за борба с корупцията, каза още вицепремиерът. Нашият закон е европейски, той присъства в редица европейски страни, можехме да кажем, че ставаме една нормална европейска държава, която се бори с корупцията по високите етажи, допълни Кунева.

Теориите на конспирацията мога да преборя с откритост и много работа. Аз ходих при всяка политическа формация в парламента, направихме 70 страници анализ, който бе раздаден на всеки депутат, получих 4 да на различни комисии, но накрая не бях подкрепена, тук е проблемът, каза Кунева.

Този закон е за 10 000 души, но от тях зависи управлението на държавата. Законът щеше да разследва депутати, политици, ректори на университети и много други. Идеята, че сме карали хората да доносничат е много невярна, категорична е Кунева. Пропуснахме възможността да стоим на принципите си и да покажем на хората, че можем да правим добра политика.

Местните избори щяха да бъдат по-добре подплатени ако антикорупционният закон беше минал, защото кметовете щяха да бъдат разследвани за конфликт на интереси, допълни Кунева. Отслабваме държавата си, това е много лош сигнал за нашите партньори. Искаме да сме държава в хаос и корупция ли, запита се Кунева.

Не бива да има недосегаеми, този закон би трябвало да пази честните политици, допълни тя. На следващо гласуване законът ще мине, защото репутацията на България е заложена на карта. Въпросът е дали ще бъде омекотен този закон. Новият фокус на закона ще бъде извън парламента, каза Кунева. Няма да има сделки зад гърба на хората, готова съм за силен дебат, който да няма промени между първо и второ четене, поиска вицепремиерът.

Няма как закони, предложени от Министерски съвет да бъдат променяни от парламентаристите, не е устроена така нашата държава, припомни Кунева. Не правя сделки зад гърба на никого. Не искам да изземвам силата на парламентарните групи и така да се види кой зад какво седи, смята вицепремиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8536 |07.09.2015 Посланиците на ЕС в България: Отхвърлянето на закона "Кунева" е лош сигнал . 12| 5246 |04.09.2015 Миков: България няма бъдеще с мнозинството в парламента . 0| 5235 |20.07.2015 Стоилов vs Главчев: Болен (България) здрав (Гърция) носи? . 0| 8387 |30.06.2015 Кутев: Непонятно забогателите продължават да управляват България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads