Реклама / Ads
55| 8153 |10.04.2011 ПОЛИТИКА

Леа Коен: Дворцовата интрига няма да успее

.
Леа Коен
Учудвам се на арогантността на една такава партия (НДСВ) да има претенции за най-високия пост в държавата. Рядко политически мъртъвци възквъсват, каза Леа Коен, бивш посланик в НАТО и Брюксел, в предаването Насреща Люба Кулезич по ТВ7.
 

Л. Коен тълкува снимка, на която се виждаха М. Кунева и Ил. Павлов. Очевидно е, че има доста голямо развитие във визията на Кунева, но е доста смущаващо да се тиражира такава снимка, особено на запад. Право е на избирателите да знаят всичко за хората, които ще ги представляват, каза тя.

Според Коен навлизането на жените в политиката е нормално, но в България този процес бил имитационен. Всички демократични процеси всъщност имали имитационен характер, зад тях се криели винаги задкулисни личности.

Българските политически нрави не са станали по-меки, не правя сравнение между Цачева и Кунева. Г-жа Цачева е активен човек, представлява спечелилата партия, докато г-жа Кунева представлява една загубила партия, която не е обичана от народа. Учудвам се на арогантността на една такава партия да има претенции за най-високия пост в държавата. Рядко политически мъртъвци възквъсват, категорично каза бившата посланичка.

Страхувам се от добронамереността на българския избирател да се храни с илюзии. Припомням кървавата битка, която г-жа Кунева води за комисарския пост. Комисарският пост в Брюксел е в интерес на държавата, а г-жа Желева беше политически убита. В момента г-жа Георгиева е един изключително добър български еврокомисар – делова жена, с прекрасни качества.

Новината, която идва от БСП е добра новина – тази партия няма ресурси и отива да взима кадри от други партии. Г-жа Кунева не може да бъде издигната от НДСВ. Неизчерпаеми са фантазиите на бившия министър-председател Симеон, който води лични дела срещу държавата си. Българският избирател е разумен, той правилно ще се ориентира и няма да допусне такова издевателство над него. Легендата за връщането на България в лоното на Европа от Симеон не се осъществи, минаха не 600 дни, а няколко хиляди и нищо не се промени.

В предаването се включи и К. Парамов, който обясни как преди години са работили за връщането на царя, който трябвало да измести Иван Костов от властта. Но Симеон Сакскобургготски сега няма необходимите условия и ресурси да направи каквото и да е, ситуацията е коренно различна, обясни Парамов и добави, че Милен Велчев и обкръжението около него са преформатирали политиката и е навлязъл дивият капитализъм у нас.

Първанов допусна реживковизирането на БСП, това дава възможност на М. Кунева по линията Пръмови да се върне в политиката, каза Парамов и прогнозира, че БСП ще погледне на кандидатурага на Г. Близнашки, който е достатъчно подготвен за президенството. Ще има сериозни икономически и социални трусове в началото на лятото, може да има дори избори 3 в 1, обобщи той.

Реживковизация означава, че тя си е отишла, а после се е възстановила, но живковизацията никога не си е отивала, каза Коен и допълни, че това е особеност на българското общество – в другите страни няма паметници на бившите диктатори, а ние си ги пазим.

Аз съм оптимист, смятам, че няма да успее дворцовата интрига, защото народът е наясно, че ако има противоречие между изпълнителната и президенстката власт, както е сега, нищо добро не ни чака, завърши Коен.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 5741 |09.04.2011 С. Станишев: Спука се поредният балон на партия ГЕРБ . 44| 10709 |09.04.2011 Н. Младенов: В края на годината – без ченгета дипломати . 34| 6449 |09.04.2011 САЩ: Безнаказаност, корупция, злоупотреба с власт в България . 15| 5729 |07.04.2011 БСП: В ГЕРБ се разболяват от синдрома "Бойко"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads