Реклама / Ads
36| 8206 |30.04.2010 ПОЛИТИКА

Лечева извади кинжал на Станишев, сочи за лидер Първанов

.
Весела Лечева
Няма по-логично от това Първанов да оглави лявото пространство, независимо дали в рамките на БСП или на друга формация; президентът е един от най-изявените ни политици, каза бившата шефка на ДАМС.
 

В момента се занимавам най-общо със семейния бизнес и с всички загърбени проекти, докато бях депутат, обяви по БТВ Весела Лечева. Тя била огорчена, защото чувствала, че може да даде още на БСП, чувствайки, че много хора й вярват, а ръководството не изпитвало същото доверие към нея.

По-тревожно е усещането къде е в момента БСП, каза бившата шефка на ДАМС. Тя каза, че в началото на мандата нямало друга възможна коалиция, но всеки знаел, че тя ще е много сложна. В края на мандата обаче Станишев предал управлението по-скоро в ръцете на ДПС, предоверил им се, каза Лечева, тълкувайки една от причините за колебливото поведение на Станишев.

Много разговори били водени, много решения отлагани и невзимани, надделявали другите коалиционни интереси, обясни Лечева. ДАМС не станала министрество именно заради квотния принцип. Мислех, че мога лесно да преодолея шапката на Министерството на Емел Етем, но се оказа, че не е така, призна тя. Бил подготвен закон за развитие на младежта, стратегия за развитие на българския спорт, които си отлежали на бюрото на Етем. В много от решенията ставало дума за пари, но в други акцентът бил върху структурните промени.

Федерацията по художествена гимнастика от много години акумулира лични страсти и емоции от много години, но не съм прикривала злоупотреби там, контрира Лечева обвинението на Нешка Робева за големи финансови злоупотреби.

Татяна Дончева ми е близък приятел и много пряма, но за мен единственият лидер, който може да обедини лявото, е Георги Първанов. Няма по-логично от това да го оглави, дали ще е БСП или друга формация, той е един от най-изявените ни политици. Водят се разговори за това, има врачки, оракули, които вещаят победи, сривове. Аз няма да се наредя на тази опашка, но най-логичното бибило той да обедини лявото пространство, добави Лечева.

Манол Велев е в същото състояние, но моята надежда е насочена към справянето с организираната престъпност, обяви Лечева. конкретен разговор с Борисов тя не била водила, но каза, че тайно се надява МВР да работи по случая. Тестът й бил да види проснати лицата, занимаващи се с наркотици, алкохол и други престъпления, за да се чувстват всички сигурни в държавата.

Коментар на Frognews.bg: Макар и да изглежда на пръв поглед ненарочна, медийната изявата на Весела Лечева именно в днешния ден всъщност е напълно закономерна. Само след няколко часа започва заседание на ИБ на БСП. Неслучайно тъкмо Лечева, известно като един от кинжалите на Първанов, направи поредната апология на лидера си в седмицата, в която се завихри поредната интрига около това кой и защо клати стола на С. Станишев. Лечева е доверен човек на президента, а съпругът й беше един от ревностните му поддръжници и спонсори на кампанията му за президент.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 18388 |29.04.2010 Желева си направи харакири, вдигна сатър срещу Бойко . 39| 7353 |29.04.2010 Б. Борисов: Станишев е бил жертва! . 20| 5557 |28.04.2010 БСП опита да хлъзне БНТ с реклама за деня на труда . 6| 5470 |28.04.2010 Бойко: Слизай Първанов, да ходим на избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads