Реклама / Ads
4| 5806 |21.02.2015 ПОЛИТИКА

Лидерът на испанските социалисти Педро Санчес пожела успех на Миков и на БСП

.
Санчес и Миков
Председателят на БСП Михаил Миков и лидерът на Испанската социалистическа работническа партия Педро Санчес разговаряха в Мадрид, където се провежда среща на лидерите от ПЕС. Домакин е партията на Санчес, а една от целите й е европейската левица да засвидетелства своята подкрепа за ИСРП (PSOE) за предстоящите местни и парламентарни избори в страната.
 
Миков и Санчес обсъдиха в актуалната политическа обстановка в Испания и България. Двамата разговаряха по-специално за конкуренцията между „Подемос“ и ИСРП и като цяло за лявото пространство.Обсъдено беше и състоянието на левите партии след продължилата четвърт век неолиберална хегемония.Двамата лидери разговаряха и за ситуацията в Европа, по-специално – за кризата в Украйна и отражението на санкциите спрямо Русия върху страни като България. Беше отбелязана и тяхната неефективност върху политическия процес на преговорите.

Една от темите, поставени в хода на разговорите, бе споразумението по Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции. Лидерът на социалистите изрази позицията на БСП, аргументирана в решение на Националния съвет на партията. Миков отбеляза, че има резерви към съдържанието на споразумението. Българската левица не приема и непрозрачния начин, по който се водят преговорите за него.

Председателят на БСП и испанският му колега обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете партии за бъдещи избори – местни, национални и европейски. Михаил Миков и Педро Санчес разговаряха и за някои вътрешнопартийни въпроси, като организационното укрепване, политическото укрепване, по-активното привличане на млади хора в органите на партията и др. Придружаващите ги представители на БСП и ИСРП обмениха ценни мнения и добри идеи, и практики с уговорката за продължаване на сътрудничеството по всички въпроси. Педро Санчес пожела успех на БСП на изборите тази година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7556 |01.02.2015 Приеха още 19 млади социалисти в Летница . 12| 10523 |25.11.2014 Красимир Янков за Фрог: Социалистите от Варненско предагат дискусии за връщане на доверието в БСП . 21| 8146 |24.10.2014 Социалисти пред Фрог: Дъбовци искат пожизнени депутати . 16| 5328 |09.10.2014 Социалисти се разделиха "за" и "против" Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads