Реклама / Ads
40| 5943 |15.05.2015 ПОЛИТИКА

Манолова по Ленин: Асфалтиране + Бойкова власт=реформи

.
Мая Манолова
Червената депутатка Мая Манолова скастри от трибуната на Народното събрание по време на парламентарния контрол премиера Борисов и половин дузина министри за реформите. Тя поиска отговори от Борисов, от министрите на здравеопазването, образованието и социалната политика.
 
Оставаме с впечатление, че строителството на магистрали и шосета е единствената важна реформа. Но това не е особена придобивка, а елементарна необходимост. Асфалтиране плюс Бойкова власт е равно на реформи,  допълни тя правейки асоциация с лозунга за електрификацията и съветската власт.  Дали асфалтирането е единствената и важна реформа? Асфалтирахте първия мандат, асфалтирахте втория. Кога ще приключите с асфалтирането?

По думите на Манолова рейтинговият здравен министър Ппетър Москов е оставил онкоболните без лекарства , а против него са и медици и пациенти. Тя захапа и социалния министър Ивайло Калфин, който объркал пенсионната реформа и довел до протести на военни и полицаи. Под ударите и попаднаха още образователния министър и министъра на отбраната.

С вас е трудно да се спори и не е необходимо. И аз съм се чудил как в кърджалийско няма вода, започна отговора си Борисов. В сферата на здравеопазването никой не може да се похвали с нещо, затова помолих за повече търпение. Не е логично 2015 г. да се правят закони за специалните служби. Как са работили без закони?  Нормално ли е да се купуват сега самолети за отбраната? Нашият проблем е, че въпреки че има безработица нямап подготвени работници. С една дума правим огромен опит паралелно с инфраструктурата да подобрим и другите сектори. Дължим го на разбирателството на всички партии, каза още той.

Говорите така сякаш вчера идвате от Брюксел и Банкя. Думата "четворна коалиция" се изпразни от съдържание. Министрите наричат подписване на всяка рутинна заповед реформа.Та завърши с това, че реформа е това, което е от полза за ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 7131 |24.04.2015 Мая Манолова: Апетитът на РБ към съдебната система е огромен . 27| 5959 |25.03.2015 Манолова: С МОЛ или МОРАЛ ще сме спирачка за монополизиране на властта . 60| 6293 |17.02.2015 М. Манолова: Сега има 16 причини повече за протести . 35| 10954 |05.02.2015 Мая Манолова си рита канчето в БСП?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads