Реклама / Ads
27| 5968 |25.03.2015 ПОЛИТИКА

Манолова: С МОЛ или МОРАЛ ще сме спирачка за монополизиране на властта

.
Мая Манолова
Идеята на МОЛ е да спечелим в достатъчна степен на местните избори. БСП като единствена опозиционна партия трябва да се пребори на тях. БСП е последната спирачка пред монополизирането на властта от една партия. Това заяви в "Лице в лице" народната представителка Мая Манолова.
 
В буквалния смисъл БСП наистина има двама председатели – председателя на партията Михаил Миков и председателя на ПЕС Сергей Станишев. „Всъщност и ГЕРБ имат двама председатели – Бойко Борисов и Джозеф Дол като председател на ЕНП“, посочи тя. БСП има един председател, законно избран на конгрес на партията, каза категорично тя. „Но ние имаме много лица, не сме като ГЕРБ, които имат само едно лице – Бойко Борисов, допълни тя отговаряйки на зададения въпрос и провокацията на Георги Първанов от преди няколко дни, че БСП се управлява от Станишев.

Червената депутатка от БСП коментира идеята за създаване на социалистически МОЛ. Тя смята, че проектът се подкрепя от председателя на партията и ръководството в неговата същност – отваряне на партията, подбор на кадри, привличане на млади хора и т.н. „Аз и Крил Добрев сме готови да се откажем от това наименование. Можем да го кръстим „Платформа „Морал“, примерно“, посочи тя. Манолова призна, че може би неправилно е избрала наименованието „мол“ за проекта. Нашите идеи са идеите на Янаки Стоилов и на Мико Миков в различни интерпретации.

Тя коментира предприети реформи от управляващите в областта на здравеопазването и в областта на образованието. Болниците правят листи на чакащите, каза Манолова.  Решенията, които предлагат управляващите задълбочават разделителните линии - бразованието, да бъде платено, здравеопазването да бъде платено, допълни тя.

Мая Манолова е била аплодирана в парламента от депутатите за предложенията по закона за частните съдебни изпълнители.. Цветанов помогна ГЕРБ да подкрепи това предложение, каза Манолова и му благодари персонално.. Това е едно добро действие и няма как да не го призная. Той обърна мнението на неговата парламентарна групах и тя се обърна на 180 градуса, коментира още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6087 |18.03.2015 Стоянова: Искров морално е задължен да подаде оставка за КТБ . 60| 6301 |17.02.2015 М. Манолова: Сега има 16 причини повече за протести . 62| 13114 |24.01.2015 Манолова: Програмата на ГЕРБ - локум, сборник от мечти . 17| 5115 |22.01.2015 Манолова: Сметната палата е модел на новата власт - коалиция 4+

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads