Реклама / Ads
0| 6475 |21.07.2015 ПОЛИТИКА

Манолова: Партийната дреха ми е тясна да защитавам всички граждани

.
Мая Манолова
За да бъде избран омбудсман, са необходими повече от половината народни представители. самото гласуване се провежда тайно и това е гаранция институцията, призвана да защитава гражданите, ще бъде независима, заяви по НТВ Мая Манолова от БСП. Проблемите на хората нямат цвят; те не са ляво-десни, затова институцията, която трябва да застане зад всеки гражданин, да провери неговия случай и да предложи мерки и политики, да сезира КС, когато правата на гражданите са нарушени, има огромни правомощия.
 
Тази институция не е обикновено бюро жалби поясни Манолова и каза, че не е водила разговори с никоя от ПГ. Първи пожелали да говорят с нея от ГЕРБ и от ПФ. Тя щяла да разкаже в нормален разговор защо е приела номинацията на своите. Идеята пък дошла от граждански организации.

Партийно политическата дреха е тясна, за да бъдат защитавани ефективно гражданите, а аз искам да защитавам правата на всички граждани, в момента те имат повече от всякога нужда от това, каза Манолова.

След Костинброд променихме закона, вече бюлетините се печатат при строг контрол и ясни правила; фалшификации чрез бюлетините вече не е възможна. Ако вие като честен журналист бяхте получили сигнал, че в една печатница има половин милион бюлетини, не бихте ли пуснали сигнал до прокуратурата, попита тя и каза, че ето това била направила. Била говорила с много неправителствени организации и хора тогава, вкл. Асен Агов и др. Моята роля се изчерпи с това, че подадох сигнал, а бих го направила и сега, независимо от това кой управлява, увери Манолова.

Благодаря, че чух добри думи за себе си от знакови лица и от РБ, и от ГЕРБ, но не съм убедена, че отношението към моята кандидатура от страна на ГЕРБ е еднозначно. Разговорът с ПГ на ГЕРБ ще е едновременно лесен и труден, първото, защото всички ме познават с добрите и с не толкова добрите ми страни. Мога да им обещая, че медът ще е за гражданите, а жилото за неработещата администрация. Трудната част на разговорите ще е да ги убедя, че мога да съм независим, надпартиен омбудсман, обясни Манолова и обеща, че няма да стане маша на частни интереси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9686 |03.07.2015 Мая Манолова: МВР е без пилот, само със стюардеса . 29| 7157 |24.04.2015 Мая Манолова: Апетитът на РБ към съдебната система е огромен . 27| 5978 |25.03.2015 Манолова: С МОЛ или МОРАЛ ще сме спирачка за монополизиране на властта . 60| 6305 |17.02.2015 М. Манолова: Сега има 16 причини повече за протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads