Реклама / Ads
19| 17687 |08.08.2009 ПОЛИТИКА

Матират ДПС - 16 шефове на горите депозират оставка, ревизия на заменките

.
Новият главен на ДАГ доц. Георги Костов е поискал оставката на директорите на регионалните дирекции по горите. Лично ги е уверил, че няма да уволнява по партийна линия. Олигарсите и ДПС в мат!
 
Новият главен на Държавната агенция по горите доц. Георги Костов е поискал всички директори на РДГ да депозират оставки, след което той лично щял да прецени кои от тях остават на високия пост. На среща с тях Костов е отсякъл, че няма да се допускат партийни уволнения, а критерият за евентуални рокади ще бъде чисто професионален. Настоящият председател на ДАГ започна своята работа с окончателно замразяване на "приватизацията" на ловните участъци, които бяха раздадени без пари от тройната коалиция на свои хора. От администрацията казаха специално за Frognews.bg, че предстои проверка на всички досегашни концесии на ловни обекти. Не е тайна за никого, че те бяха закупени от мастити бизнесмени, по-известни у нас като олигарси. Другият водещ в надпреварата за евтини горски имоти беше ДПС, което вече 8 години коли и беси в земеделския и горския ресор. Финансови експерти споделиха пред Frognews.bg, че въпросните концесии се дават на изключително мизерни цени, най-вероятно продиктувани от политически лобита.

Вчера Прокуратурата погна бившия шеф на горите Стефан Юруков заради заменки край Созопол. Срещу него скочиха редица екоорганизация заради съмненията в сделката с комплекс "Русалка", построен чрез притесняващи заменки именно в мандата на Юруков. Бившият шеф на ДАГ остави и регламентирания закон за самофинансиране на държавните лесничейства, предизвикал вълна от недоволсто сред подчинените му, които със зъби и нокти докопват някоя стотинка от стопанска дейност във време на финансова криза.

Днес новият министър на земеделието Мирослав Найденов, където вече влизат и горите(б. на авт. - преди бяха представяни от Министерсво на външните работи) разговаря надълго със зам.-председателя на комисията по лова в парламента Емил Димитров от ГЕРБ. Двамата в разговор на четири очи са обсъдили всички стратегически въпроси по еврофинансиране, разрешително за ловджии и ревизията при ловните участъци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 16004 |06.08.2009 Станишев създал "Галерия" заради гейкомпромат . 17| 14005 |06.08.2009 Тазе Бугарка ги раскара Софија и Скопје . 39| 9895 |04.08.2009 В. Енчев: Срамувам се, че работих за страна, която не заслужава . 13| 12821 |04.08.2009 Сертов скрил бомбата в отчетния доклад на ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads