Реклама / Ads
40| 9153 |21.04.2010 ПОЛИТИКА

Между Хитлер и Ленин се роди Д21

.
Татяна Дончева
Правителството на Бойко Борисов се превърна в своеобразен плакат, с който червената Татяна Дончева рекламира пред обществото днес появата на "Движение 21", на което тя е един от основателите.
 

"Държавата се превърна в полицейски участък и във всеки дом може да влязат полицаи. За първи път имаме злоупотреба със службите за сигурност и вкарването им в икономическия живот. Магистратите и членовете на ВСС искат да получават бележки за благонадеждност от службите за сигурност, за да имат достъп до класифицирана информация.

Аз съм кариерен магистрат от края на тоталитарния период, но не помня това да се срещаше - наказателни преследвания без законно основание, показни арести, а същевременно тайни съдебни процеси по тяхното обжалване.

Предназначението на тези акции е всяване на страх в гражданите. Използват се наказателни процеси за преразпределение на бизнес територии. Държавата се превърна в полицейски участък. Телевизионните кадри, които МВР разпространяват, които могат да се видят в шедьовъра на Бертолучи "20 век", един филм, който разказва за зараждането на фашизма в Италия", атакува ГЕРБ Дончева, внушавайки, че нейното движение ще се бори срещу настоящия политически фашизъм, наложен от Бойко Борисов. Бившата депутатка предупреди, че сегашното правителство е "социален експеримент, който ще платим скъпо".

Създателката на новата гражданска структура, която все още е и член на Националния съвет на БСП, отново нападна политическия елит, обяви го за амортизиран, а хората били отвратени от него. Словата й звучаха така крепко, сякаш тя е останала единственото неувяхващо цвете в политическата градина, за което мечтае целият народ, коментират политолози.

Съидейници на Дончева са бившият селекционер на националния отбор по футбол Пламен Марков, председателят на групата на БСП в столичния общински съвет Жельо Бойчев, сътрудникът на парламентарната комисия по отбрана и сигурност Данаил Георгиев и бившият директор на отдел "Данъчна политика" във финансовото министерство Людмила Елкова. На този етап не се оправдаха слуховете, че сред екипа и ще са екс финансовият министър Пламен Орешарски и старият шеф на ДАМС Весела Лечева.

От БСП - партията на Дончева, демонстрират хладнокръвно безразличие към инициативата й, а Сергей Станишев даже призна, че не се интересува какво прави. Вечният й опонент Румен Петков също отказва да коментира гражданското начинание. В парламентарната група на левицата обаче шушукат, че крилатата му фраза: „Тишината в една спалня ражда безумие" все още важала в пълна сила.

Новата гражданска структура вече е популярна и в съкратен вариант като Д21, което закодирано можело да се приема и като „Дончева 21”. Числото пък не било случайно избрано, имало енергията на оазис между рождения ден на Хитлер и Ленин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 12300 |12.03.2008 Позицията ни за Косово – разпъната между изговореното и неказаното . 2| 5320 |11.09.2007 Мъртво вълнение между учители и синдикалисти . 0| 5673 |27.03.2007 Внимание, маршрутка! Конкуренцията между линиите вече води до сбивания в движение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads