Реклама / Ads
14| 13543 |29.10.2017 ПОЛИТИКА

Ужилен, ГЕРБ обвини БСП в лъжи, фалшиви новини и интриги

.
Искането на вот на недоверие не става с магическа пръчка. Това, което прави ГЕРБ е да изпълни програмата си. Това каза на пресконференция в централата на ГЕРБ Цветан Цветанов,
 
Всички ние знаем в исторически план кой как е стоял и кой как се е борил с корупцията, допълни Цветанов. Това не е политическа алтернатива, коментира той. По думите му контрабандата се е ширила в средите на БСП, когато те са управлявали. Смятам, че БСП трябва да решава първо вътрешните си проблеми, но не трябва, това да им бъде алтернативното говорене за бъдещо управление. Когато не можеш да овладееш своята партия, когато нямаш подкрепата от своята партия, когато съответните съмишелници започват да напуската тази партия заради лидера, не смятам, че трябва да хвърляш обвинения за модерно робство към партия, която е спечелила изборите, каза Цветанов.

За БСП алтернативата е да формират фалшиви новини и интриги. Днес това, което прави министър – председателя допринася за повишаването на приоритета на България, заяви още зам. - председателят на ГЕРБ.

Министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова заяви също, че казаното вчера на Конгреса на БСП е абсолютна лъжа. Не бива така. Нека работим заедно. Нека сме единни, за да имаме стабилна Европа и икономическа стабилност в България, добави Павлова. Спасявайки, може би, своите вътрешнопартийни проблеми, БСП искат да загробят имиджа на България, заяви тя.

Като министър, отговорен за подготовката и провеждането на българското председателство, и от името на цялото правителство искам ясно да заявя, че българското председателство, първото българско председателство, е една тема, която е аполитична, надпартийна. Осъзнаваме националната отговорност, която носим, поясни Павлова. По думите й успешни председателства са тези, в които управляващи и опозиция говорят на един глас.

Откакто г-жа Нинова е на власт, ние започнахме да правим регистър на фалшивите Преди две години БСП говориха за 16 млн. лв. дълг, който ще бъде изхарчен. Надявам се поне по време на европредседателството тази черна кампания да спре.Не вярвам, че това ще се случи. Но и ние ще отговаряме по подобаващ начин. Защото медиите са принудени да разпространяват фалшиви новини, каза депутатът Тома Биков.  

Слушаме през последните месеци дали БСП е алтернатива, да такава е, но лоша. Ако говорим за политиките, които искат да вплетат в бюджета е малко наивно. Плоския данък в момент, в който имаме завръщане в България на млади хора, да ги противопоставяш на неграмотни е абсолютна грешка, посочи Владислав Горанов. Колегите от БСП са притеснени, че няма как да дадат алтернатива на ГЕРБ, има още 3 години и половина, когато да се явят на избори. Ние до тогава ще сме повишили учителските заплати и ще сме подобрили инфраструктурата, каза още финансовият министър.

Според вицепремиера Томислав Дончев цялото конгресно мероприятие на БСП било събиране на хора с еднакви проблеми,които са дошли да се утешават един друг. Според него Столетницата се намирала в посттравматичен стрес.

Това, което прави БСП, е недопустимо, особено в навечерието на европредседателството. Соцпартията няма да бъде алтернатива на управлението с агресията в говоренето си. Това заяви Цветан Цветанов.

Ние искаме да имаме силна опозиция, но тя стана дивашка опозиция. Не искаме да опитомяваме опозицията, искаме тя да е силна", каза още Цветан Цветанов. "ГЕРБ ще печели изборите, защото ние сме партията, която е най - близко до хората и прави най-много за тях, категоричен бе той.

Според него е недопустимо да противопоставяш европейската ориентация на България с приятелството с Русия. „Това е несъстоятелна теза. Ние сме част от силна и обединена Европа, ние сме част от голямото европейско семейство. Западните Балкани се нуждаят от европейска перспектива. Ние трябва да имаме прагматични отношения с Русия“, заяви още Цветан Цветанов.

ГЕРБ ще излезе с политическа декларация, че никога няма да бъде в коалиция с БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 2379 |29.03.2024 20 години в строя на НАТО! . 4| 9995 |28.03.2024 "Защо Крокус, а не Кремъл!" От Санкт Петербург до Магадан полицията арестува хора заради атентата . 4| 10490 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 3044 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads