Реклама / Ads
11| 5009 |16.10.2015 ПОЛИТИКА

Михаил Миков: Бетонът и асфалтът не могат да изместят въпроса как живеят хората

.
Михаил Миков в Хасково
„Тези избори в Хасково ще бъдат изключително трудни за БСП, защото наложеният модел на управление на града притиска развитието му и хората. Този модел използва всички механизми на властта, за да получи отново политическа подкрепа и гласове на тези избори“. Това каза председателят на НС на БСП Михаил Миков на митинг-концерт в подкрепа на кандидата за кмет от левицата в Хасково Божидар Драганов.
 
Той бе категоричен, че трябва да се положат много усилия, за да бъде разбит модела на Героги Иванов, който е станал пословичен в цяла България като модел, в който социалната политика е на заден план, а обществените поръчки захранват кръг от фирми. Лидерът на левицата добави, че изборите в България приеминават с една особена апатия и подмяна на реланите въпроси, касаещи гражданите, като се разчита, че вотът ще премине тихо и кротко и кандидатите се представят като продукт от магазина.

„Призовавам ви да избирате не само по мероприятията, които провеждат партиите, а по политиката и платформите, с които те застават пред вас“, каза още Миков. Той припомни, че за разлика от другите БСП има своите леви стандарти и политическа платформа, които левите кандидати припознават, а партията гарантира спазването им. Миков бе категоричен, че не може бетонът, асфалтът и градинките да заместят най-важните въпроси за това как живеят хората на България и колко струва на семейство от Хасково детето му да бъде в детска градина, какъв е достъпът на хората до здравеопазването и най-вече кога ще може да се пенсионира един възрастен човек в Хасково, защото по думите му, при тази „гостоприемност“ от страна на общината инвеститорите отсъстват. „Затова ние се нуждаем от подкрепа за промяна в Хасково и цяла България и най-вече кураж за тези, които искат да разбият статуквото“, заяви председателят на БСП. Той призова хората в оставащите 10 дни да обединят своите усилия, за да могат да кажат не на дясната политика в Хасково и България.
 
Божидар Драганов: Общината трябва да бъде активен участник в привличането на инвестиции

„Нашата листа е най-младата от всички  в областта и се явяваме сами на изборите, защото имаме капацитета и хората, които да убедят избирателите да ни подкрепят“. Това каза кандидатът за кмет за Хасково от левицата Божидар Драганов по време на митинг- концерта. Той обясни, че платформата на социалистите в общината е амбициозна и след като останалите партии я преписват, е явно, че тя е харесвана от хората. „Това, че даваме път на младите показва, че БСП вярва в тях, защото всички виждаме пропастта между поколенията, а тя се отваря все повече и повече“, категоричен бе кандидатът на БСП. Той поясни, че през последните години градът се е стопил с повече от 20 000 души, но когато е попитал кмета защо населението в общината е намаляло толкова, не е получил отговор.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4515 |13.10.2015 Миков: България има нужда от друга местна власт, която да е чувствителна към проблемите на хората . 6| 5564 |03.10.2015 Миков: Михаил Миков: 25 години дясното управление в София приватизира и разпродава . 4| 5105 |27.09.2015 Михаил Миков: Правителството ни не може или не иска да се справи с опасностите, пред които сме изправени . 10| 4994 |23.09.2015 Миков: Ще предложим политики в интерес на хората и на общините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads